Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης στον Πειραιά δίπλα σε πρατήριο καυσίμων: Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας [video]

Περιπολικό της αστυνομίας και δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιχειρησιακή δράση. Photo screenshot via glomex ert




Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων συγκλόνισε τα ξημερώματα τον Πειραιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους.




Στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας και ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Σημειώνεται ότι κοντά στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είχαν σημειωθεί περιστατικό με πυροβολισμούς πριν από περίπου ένα μήνα.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις στο σημείο.

Το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας έχει αναλάβει την υπόθεση της ισχυρής έκρηξης, Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο χώρος ερευνήθηκε από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, προκειμένου να προσδιοριστεί από τι προκλήθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε οχήματα και κατοικίες αλλά και στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Στάμου υπάρχουν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και σε κτίρια σε ακτίνα περίπου 20 μέτρων, καθώς έχουν εκτοξευτεί θραύσματα και κομμάτια από τσιμέντο.

Στο EΡΤΝews και τον Κώστα Στάμου κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν για το πώς βίωσαν το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ηταν γύρω στις 03: 20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε.

»Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…]

»Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».

O Κώστας Στάμου ανέφερε ότι συνομίλησε με ένα άτομο το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο με το μηχανάκι του. Μόλις πριν είχε βάλει βενζίνη, είχε απομακρυνθεί, είχε βγει στον δρόμο για να φύγει και μόλις γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε πίσω, άκουσε την έκρηξη.

Αν το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο την ώρα που έβαζε βενζίνη, θα υπήρχε ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: ertnews

Επεισόδιο με οπαδούς της Μακάμπι στην Πλατεία Συντάγματος: Ενας τραυματίας [photo, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: