Ο Tσετσένος Καντίροφ διαψεύδει… τον θάνατό του: Με βίντεο εφάμιλλο της ανισορροπίας του, υπό βροχή στην γαλήνια εξοχή και με πεζοπορία 11.000 χιλιομέτρων! [video]

Ο Ραμζάν Καντίροφ όπως εμφανίζεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε μετά το όργιο φημών και πληροφοριών για την υγεία του.




Ακόμη και σήμερα το πρωί, πλήθος δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα ρωσικά δίκτυα θέλουν τον ανισόρροπο Τσετσένο φίλο του Πούτιν νεκρό ή σε πολυήμερο κώμα, δυο μέρες αφότου ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως η υγεία του Ραμζάν Καντίροφ έχει επιδεινωθεί σε τραγικό βαθμό.

Σήμερα το μεσημέρι ωστόσο στο κανάλι του Καντίροφ στο Telegram υπήρξε ανάρτηση συνοδευόμενη με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ακραία πρησμένος Τσετσένος εγκληματίας πολέμου να περπατά στην ύπαιθρο και Α] να διαψεύδει ότι είναι σοβαρά άρρωστος – πόσο μάλλον σε κώμα, και Β] να δίνει συμβουλές σε όσους δεν μπορούν να διακρίνουν το ψέμα από την αλήθεια…

«Αθληθείτε. Συμβουλεύω θερμά όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Η βροχή είναι απόλυτα αναζωογονητική», αναφέρει ο Καντίροφ, ενημερώνοντας πάντας ενδιαφερόμενους ότι «περπάτησε ήδη 11 χιλιόμετρα»….[θαύμα!]

 

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας [GUR]  Αντρίι Γιουσόβ είχε δηλώσει στον ουκρανικό ιστότοπο OBOZREVATEL πως ο δικτάτορας της Τσετσενίας νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση κι ότι η νοσηλεία του δεν έχει σχέση με τραυματισμό. Ο εκπρόσωπος μίλησε για χρόνια υποκείμενα νοσήματα καθώς και για σοβαρή νεφρική νόσο.

“Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμούς. Άλλες λεπτομέρειες απαιτούν πρόσθετη διευκρίνιση. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για μόνιμα προβλήματα υγείας. Αλλά βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση τις τελευταίες μέρες», είπε ο εκπρόσωπος της GUR.

Παράλληλα, ο ουκρανικός  ιστότοπος επικαλούμενος πηγές του στην τσετσενική διασπορά, μετέδιδε ότι ο Καντίροφ έχει πέσει εδώ και μέρες σε κώμα

Όλες αυτές τις αναφορές θέλησε να διαψεύσει ο Καντίροφ [ή οι περί αυτόν] με το σημερινό βίντεο που είναι άγνωστο πού και πότε βιντεοσκοπήθηκε.

Όμως, εδώ και μήνες κυκλοφορούν οι φήμες ή πληροφορίες για την επιδείνωση της υγείας του Καντίροφ, κάτι που ενισχύεται από τις συχνές του απουσίες ή τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Μόσχας, ακόμη και στα Εμιράτα.

Επίσης, άλλοτε ακούγονταν – τους τελευταίους μήνες –  πιθανότητα δηλητηρίασης από τον ίδιο τον μηχανισμό του Κρεμλίνου, άλλοτε γράφονταν ότι ευθύνεται η θεραπεία που του έκανε ο προσωπικός του γιατρός ο οποίος πλέον αγνοείται…

Τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τσετσενίας Αχμάντ Ζακάγιεφ, ο οποίος ζει τώρα εξόριστος, έγραψε ότι ο Καντίροφ έχει σοβαρή νεφρική νόσο – και έφερε έναν γιατρό από τα Εμιράτα στην Τσετσενία, επειδή δεν εμπιστεύεται τους γιατρούς της Μόσχας.

  • Ο ίδιος ο Καντίροφ προσπάθησε πολλές φορές να διαψεύσει τις φήμες για την ασθένειά του, ενώ δήλωσε ότι «ούτως ή άλλως δεν θέλει να ζήσει πολύ».

Πάντως, ένας από τους πολλούς γιους του Καντίροφ, προσφάτως επιβεβαίωσε έμμεσα την ασθένειά του δημοσιεύοντας ένα βίντεο για το πόσο δύσκολο είναι να χάσεις έναν πατέρα.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί, αρκετοί σε υψηλά πόστα, επιμένουν πως η επιδείνωση της υγείας του Καντίροφ δεν είναι άσχετη με την επιδείνωση της σχέσης του με τον Πούτιν.

Μάλιστα, ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο, εξαιρετικά ενήμερος και εξίσου εξαιρετικά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόλις μετά τον θάνατο του αρχηγού της μισθοφορικής Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είχε κάνει ανάρτηση στην οποία υποστήριζε πως ο επόμενο στη σειρά στις διώξεις Πούτιν θα είναι ο Καντίροφ:

 

Σε κώμα ο Τσετσένος φίλος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ; Πληροφορίες για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του * Μεταφορά στα Εμιράτα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: