Μετά το «φιάσκο» στο Μουντομπάσκετ: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν υπερομάδα με Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες [video]

FILE PHOTO: Players of USA reacts after losing the FIBA Basketball World Cup 2023 semi final match between USA and Germany at the Mall of Asia in Manila, Philippines, 08 September 2023. EPA, ROLEX DELA PENA




Οι σούπερ σταρ του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι και Κέβιν Ντουράντ ενδέχεται να οδηγήσουν την ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, σύμφωνα με το «The Athletic» και το ESPN.

Πρόκειται για μία καλή είδηση για το αμερικανικό μπάσκετ που έφυγε με άδεια χέρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες, καθώς κατετάγη στην 4η θέση.

Δις Ολυμπιονίκης, με τέσσερις τίτλους στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα προσπαθήσει να πείσει άλλους σούπερ σταρ του πρωταθλήματος να ενταχθούν στην ομάδα που θα επιχειρήσει στο Παρίσι να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Athletic.

Σύμφωνα με το ESPN, μεταξύ των παικτών που πιθανότατα θα τον συνοδεύσουν στην γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο Στέφεν Κάρι (κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων τριπόντων στην Ιστορία του πρωταθλήματος και τέσσερις φορές πρωταθλητής), του οποίου ο προπονητής στο Γκόλντεν Στέιτ, Στιβ Κερ, είναι και ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Ο 38χρονος Τζέιμς, οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και στο Λονδίνο το 2012, αλλά ήταν επίσης μέρος των αμερικανικών ομάδων που… αρκέσθηκαν στο χάλκινο μετάλιο τόσο στην Αθήνα το 2004, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας το 2006.

Σύμφωνα με το «The Athletic», ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κάλεσε τον Κάρι και έναν άλλο πρώην MVP του πρωταθλήματος, τον φόργουορντ των Φίνιξ Σανς, Κέβιν Ντουράντ, για να τους πείσει να τον ακολουθήσουν στην παριζιάνικη περιπέτεια. Ο Ντουράντ, ο οποίος γίνεται 35 ετών στις 29 Σεπτεμβρίου, ήταν στην αμερικανική ομάδα που κατέκτησε το χρυσό στο Λονδίνο, αλλά και στο Ρίο το 2016 και στο Τόκιο το 2021.

Ανάμεσα στους άλλους παίκτες που «στρατολογεί» ο Τζέιμς για τους Αγώνες του Παρισιού, σύμφωνα με το «The Athletic», είναι ο συμπαίκτης του στους Λέικερς, Άντονι Ντέιβις, ο φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς, Τζέισον Τέιτουμ και ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Το ESPN αναφέρει επίσης τον πόιντ γκαρντ Κρις Πολ, που μόλις πήρε μεταγραφή στο Γκόλντεν Στέιτ, και τον πρώην συμπαίκτη του στους Σανς, Ντέβιν Μπούκερ.

Η αμερικανική ομάδα, που αποτελείται κυρίως από νεαρούς παίκτες, επέστρεψε με «άδεια χέρια» από το Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε η Γερμανία, αφού έχασε στον «μικρό τελικό» από τον Καναδά με 127-118 στην παράταση (κ.α. 111-111).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

«Περίπατος» με 9 γκολ για την Πορτογαλία που… έδιωξε τον Χολτζ απ’ τον πάγκο του Λουξεμβούργου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: