Κάτι δεν πάει καλά με τους Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας: Τιμούν τα 60 χρόνια του φιλαράκου του Πούτιν, Γκέρχαρντ Σρέντερ, στο κόμμα

FILE PHOTO: Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, πριν από μια ακρόαση για τον αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2», στη Bundestag στο Βερολίνο. EPA, OMER MESSINGER




Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αποφάσισε έπειτα από εσωτερική διαμάχη εβδομάδων να τιμήσει τα 60 χρόνια του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στο κόμμα.

Πριν από λίγο καιρό είχε συζητηθεί ακόμη και η διαγραφή του από τα μητρώα μελών του SPD, λόγω της σχέσης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και της θέσης του σε ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου, ακριβώς 25 χρόνια από την ανάληψη της καγκελαρίας από τον Σρέντερ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ανόβερο, όπου η τοπική οργάνωση του SPD θα διοργανώσει κλειστή εκδήλωση με «επιλεγμένους καλεσμένους», όπως αναφέρουν ΜΜΕ της περιοχής.

Η αρχική ιδέα αφορούσε τη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης από την οργάνωση Όστσταντ-Τσόο, η οποία ωστόσο αρνήθηκε και έτσι την εκδήλωση ανέλαβε η τοπική οργάνωση όλης της πόλης.

Την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσει ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Ματίας Μιρς, ενώ την κεντρική ομιλία θα εκφωμήνει ο πρώην δήμαρχος της πόλης Χέρμπερτ Σμάλστιγκ. Μεταξύ των περίπου 50 προσκεκλημένων θα βρίσκονται μέλη των κυβερνήσεων του Γκέρχαρντ Σρέντερ και στενοί προσωπικοί του φίλοι.

Σύμφωνα με το SPD, στον πρώην καγκελάριο θα απονεμηθεί τιμητικό πιστοποιητικό και καρφίτσα, «σύμφωνα με την τυπική διαδικασία για τις επετείους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Κόλαση πυρός στην Κριμαία: Μεγάλη ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας: Στις φλόγες πλοία και δεξαμενές * 24 τραυματίες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: