Καντάτα οργής για τη Μακρόνησο του Κασσελάκη: Στα ύψη το θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις ημέρες προ των εκλογών με μπηχτές από Τσακαλώτο, Πολάκη, Κόκκαλη

Στυγμιότυπο από το γυρισμένο στη Μακρόνησο βίντεο του Στ. Κασσελάκη




Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκογών την ερχόμενη Κυριακή 17ης Σεπτεμβρίου με μία μάλλον εκτός προγράματος αναταραχή στο εσωκομματικό πεδίο, με έντονες ιστορικές αναφορές.

Εως χθες στην Κουμουνδούρου επικρατούσε έντονος εκνευρισμός για τη μετάβαση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο που προορίζετο θεσμικά για την Αξιωματική Αντιπολίτευση και κατήγγειλαν κοινή «μεθόδευση» από Μαξίμου- Helexpo.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θύμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε στείλει αίτημα να παραστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο αλλά είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Κυριακή 17), δεδομένων των εσωκομματικών εκλογών. Στην ίδια ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, ζητούσε από τον πρωθυπουργό, να τηρήσει τους “τύπους”, μεταβαίνοντας στη ΔΕΘ μεσοβδόμαδα, έως την Πέμπτη, υπενθυμίζοντας πως αυτή ήταν και η “αρχική διαρροή” από το Μαξίμου, μετά την ανακοίνωση της αναβολής της πρωθυπουργικής επίσκεψης».

Αυτά χθες το πρωί διότι από το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην περιδίνηση του θέματος Κασσελάκη – Μακρόνησος που μάλιστα προκάλεσε και την μετωπική δύο υποψηφίων.

Και αυτό αφού η επιλογή του υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να γυρίσει σποτ προώθησης της εκστρατείας του στον μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου προκάλεσε την έντονη αντίδρταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Η επιλογή της Μακρονήσου για διαφημιστικό σποτ δείχνει αδυναμία κατανόησης της ιστορίας και έλλειψη συναισθητικής νοημοσύνης» είπε ο κ. Τσακαλώτος, εξαπολύοντας ευθέως τις βολές του. «Ήταν ένα μεγάλο λάθος» υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο κ. Τσακαλώτος είχε σημειώσει πως πρέπει στους κόλπους του κόμματος να γίνει μία συζήτηση με πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά και πως η ανταλλαγή θέσεων, ιδεών, απόψεων μεταξύ των υποψηφίων πρέπει να γίνεται από κοντά, για να είναι σοβαρή, και όχι μέσω Facebook.

Στο επίμαχο σποτ ο κ. Κασσελάκης από τη Μακρόνησο μιλάει για «αυτή την άνυδρη γη, οπου μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί». «Για να «διορθωθούν» με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους», τονίζει.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω στους ανθρώπους της γενιάς μου και τους νεότερους από μένα. Επειδή στα σχολικά βιβλία η ελληνική Ιστορία τελειώνει το 1940. Εδώ λοιπόν, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας» λέει μεταξύ άλλων.

Πολάκης: Όχι εξ’ ονόματός μου

Στο θέμα παρενέβη και ο Παύλος Πολάκης.

Μετά την αντίδραση Τσακαλώτου στο προεκλογικό σποτ που γύρισε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Μακρόνησο, προς υπεράσπιση του  τελευταίου έσπευσε ο Κρητικός βουλευτής Πολάκης γράφοντας:

Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!!
Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση,ούτε ελεω θεού δικαίωμα!!
Ορθώς έπραξε ο Στεφανος και πηγε ,ορθώς είπε αυτά που είπε!

Κόκκαλης: Από μένα είναι όχι

Χθες μάλιστα υπήρξε και ειρωνική ανάρτηση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη:

Με ανάρτησή του στο Χ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα κόπηκε στα δύο όχι από τον εθνικό διχασμό αλλά επειδή είναι πλυμμηρισμενη (σ.σ. εννοεί πλημμυρισμένη) η εθνική οδός…

 

Από μένα είναι «όχι» στην υποψηφιότητά του ξεκαθαρίζει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Και «δημοσκοπήσεις»

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα σε ιστότοπο (Periodistas) που επικαλείται δημοσκόπηση της RealPolls υισχυρίζεται ότι αυτή «δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκημ δίνοντας μάλιστα και δύο σενάρια διαφορών:

Το πρώτο προβάδισμα Κασσελάκη με διαφορά 17 μονάδων στον πρώτο γύρο (47% με 31%) και το δεύτερο και πάλι νίκη του εν λόγω υποψηφίου με τη ψαλίδα μεταξύ 8 και 10 μονάδων.

Οψόμεθα…

 

Ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ το Σάββατο: Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: