«Ιερά τέρατα» του σινεμά ή απλώς τέρατα; Διαμαρτυρία στη Μόστρα της Βενετίας κατά Γούντι Άλεν, Ρομάν Πολάνσκι και Λικ Μπεσόν περί σεξουαλικής βίας

FILE PHOTO: Ο Γούντι Άλεν φτάνει στο Λίντο για την 80η Μόστρα της Βενετίας. EPA/ETTORE FERRARI




Διαμαρτυρία κατά των σκηνοθετών Γούντι Άλεν, Ρομάν Πολάνσκι και Λικ Μπεσόν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετία .

Τη διαμαρτυρία οργάνωσε ομάδα γυναικών που κατηγόρησαν τους σκηνοθέτες ότι «βάζουν τους βιαστές στο προσκήνιο».

Ο Άλεν, 87 ετών, είναι εδώ και καιρό αντικείμενο αναπόδεικτων ισχυρισμών ότι βίασε την επτάχρονη θετή του κόρη, Ντύλαν, ενώ ο 90χρονος Πολάνσκι καταδικάστηκε για βιασμό μιας 13χρονης Αμερικανίδας το 1977.

Ο Μπεσόν 64 ετών απαλλάχθηκε πέρυσι από την κατηγορία μιας ηθοποιού ότι τη βίασε το 2018.

  • Ο Γούντι Άλεν παρουσιάζει την πρώτη του γαλλόφωνη ταινία Coup de Chance (Stroke of Luck) στη Βενετία, ενώ ο Πολάνκσι παρουσιάζει την τελευταία του ταινία The Palace και The Fifth Element and Leon. Ο σκηνοθέτης Μπεσόν κάνει πρεμιέρα το τελευταίο του έργο, Dogman.

Η διαμαρτυρία των νεαρών γυναικών έλαβε χώρα καθώς ο Άλεν διέσχιζε το κόκκινο χαλί με τη σύζυγό του Σουν-Γι Πρέβιν, κόρη της Μία Φάροου.

«Σβήστε τα φώτα της δημοσιότητας στους βιαστές», φώναξαν οι γυναίκες που διαλύθηκαν από άνδρες της ασφάλειας.

Μοίρασαν ένα φυλλάδιο που έλεγε «φέτος η Μπιενάλε Κινηματογράφου της Βενετίας επέλεξε να δώσει χώρο σε σκηνοθέτες που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΑΝSA/ΚΧΡ/ΜΚ

 

Μη αναστρέψιμη ζημιά στο Σινικό Τείχος από εκσκαφέα: Σύλληψη 2 ατόμων που άνοιξαν «πέρασμα» στο Παγκόσμιο Μνημείο για να διευκολυνθούν…[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: