Μη αναστρέψιμη ζημιά στο Σινικό Τείχος από εκσκαφέα: Σύλληψη 2 ατόμων που άνοιξαν «πέρασμα» στο Παγκόσμιο Μνημείο για να διευκολυνθούν…[videos]

FILE PHOTO: Τουρίστες επισκέπτονται το Σινικό Τείχος. Screenshot via YouTube@Amazing Places/




Δύο άτομα συνελήφθησαν στη βόρεια Κίνα καθώς φέρονται να κατέστρεψαν τμήμα του Σινικού Τείχους με εκσκαφέα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ένας 38χρονος άνδρας και μια 55χρονη γυναίκα στην επαρχία Σανσί κατηγορούνται ότι έσκαψαν μέσα από το Σινικό Τείχος για να δημιουργήσουν μια συντόμευση για τις οικοδομικές εργασίες στις οποίες επιδίδονταν εκεί κοντά, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Οι πληροφορίες λένε ότι επέκτειναν ένα υπάρχον άνοιγμα στην αρχαία κατασκευή δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό σε μέγεθος που να επιτρέπει την διέλευση του εκσκαφέα τους. Ήθελαν εν ολίγοις να «μειώσουν την απόσταση» της διαδρομής που έπρεπε να διανύσει το μηχάνημα.

Το σκάψιμο αυτό προκάλεσε «μη αναστρέψιμη» ζημιά στην ακεραιότητα και την ασφάλεια αυτού του τμήματος του τείχους, είπε η αστυνομία.

Η αστυνομία στην κομητεία Yuyou συνέλαβε τους δύο υπόπτους αφού έλαβε αναφορές για ζημιές στις 24 Αυγούστου. Η υπόθεση βρίσκεται υπό περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με την δήλωση.

Το Σινικό Τείχος, το οποίο λειτουργούσε ως βασική βόρεια άμυνα για τις διαδοχικές Κινεζικές Αυτοκρατορίες, έχει συνολικό μήκος πάνω από 20.000 χιλιόμετρα (12.427 μίλια) και χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1987.

Τα πρώτα του τμήματα χρονολογούνται περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια και αργότερα επεκτάθηκαν σε όλες τις αρχαίες δυναστείες της Κίνας.

Η ζημιά προκλήθηκε σε ένα τμήμα του τείχους που χρονολογείται από τη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644), γνωστό ως 32ο Σινικό Τείχος. Φιλοξενεί επίσης ένα σχετικά καλά διατηρημένο παρατηρητήριο και αναφέρεται ως επαρχιακό πολιτιστικό κειμήλιο.

Οι κινεζικές αρχές τα τελευταία χρόνια ενίσχυσαν την προστασία του Σινικού Τείχους και κατέστειλαν τις πράξεις βανδαλισμού .

Το 2021, τρεις επισκέπτες συνελήφθησαν και επιβλήθηκαν πρόστιμα από την αστυνομία επειδή χάραξαν το περίφημο τμήμα του τοίχου Badaling με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Αργότερα το ίδιο έτος, οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν δύο ξένους τουρίστες από το Σινικό Τείχος αφού εισέβαλαν σε ένα μη ανεπτυγμένο τμήμα του τμήματος Mutianyu του τείχους.

 

 

Mε πληροφορίες από BBC/CNN

Έλβις Πρίσλεϊ, Εντσο Φεράρι, Λέοναρντ Μπερνστάιν: Μεγάλοι μύθοι «ζωντανεύουν» σε βιογραφικές ταινίες στη Μόστρα της Βενετίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: