Η Πυροσβεστική διέσωσε 4.500 χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλία, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις

FILE PHOTO: Kαταστροφές στη Νέα Λεύκη Λάρισας, όπου πλημμύρισαν σπίτια και τυροκομικές μονάδες από την υπερχείλιση του χειμάρρου, τη δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας DANIEL, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Μέχρι σήμερα η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχει προχωρήσει σε 4.500 διασώσεις πολιτών από επίγειες και ενάεριες δυνάμεις, όπως τόνισε, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, για την μεγαλύτερη επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ. την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

«Ενδεικτικό αυτού είναι ότι συμμετέχουν και οι 8 ΕΜΑΚ στις επιχειρήσεις. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές Ομάδες διασώσεων από όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα» είπε ο αντιπύραρχος.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές πολιτών, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί πολίτες παραμένουν εκεί με την θέληση τους.

Παράλληλα σημείωσε ότι με εναέρια μέσα ελικόπτερα και drones αλλά και σωσίβιες λέμβους τους παρέχονται συνεχώς τρόφιμα, νερά, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα σε συνοικίες όπως η Γιάννουλη, ο ‘Αγιος Θωμάς, η Νέα Σμύρνη και ο Ιπποκράτης έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί 130 μετακινήσεις πολιτών μας, δήλωσε ο κ Αρτοποιός.

Στο μεταξύ, όπως τόνισε, αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει το τελευταίο 48ωρο παρατηρείται υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του προς περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και στην βορειοανατολική πλευρά προς Αμφιθέα.

Αναφορικά με την στάθμη του Πηνειού ποταμού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ σημείωσε ότι παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται τόσο από το ΕΣΚΕΔΙΚ όσο και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ το οποίο βρίσκεται εντός στρατοπέδου 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

«Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Κυρίες και κύριοι παραμένουμε όλοι στο πεδίο των επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί» κατέληξε ο κ. Αρτοποιός

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Επέστρεψαν από το Μαρακές σώοι 108 Ελληνες -Προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: