Η νέα τρέλα στις δημοπρασίες με αμύθητα ποσά: Προσωπικά είδη καλλιτεχνών- Στην κορυφή Μέριλιν Μονρό, Κερτ Κομπέιν, Μάικλ Τζόρνταν, Μάικλ Τζάκσον [videos]

Marilyn Monroe Niagara. wikimedia.org




Το πιάνο στο οποίο ο Φρέντι Μέρκιουρι συνέθεσε το Bohemian Rhapsody ή το καπέλο που φορούσε ο Μάικλ Τζάκσον για το πρώτο του “moonwalk”, που κυκλοφόρησε σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο, και άλλα κειμήλια διασημοτήτων πυρπόλησαν τις δημοπρασίες.

Το φόρεμα της Marilyn Monroe

Ένας αγοραστής πλήρωσε 4,8 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2016 για να αποκτήσει το θρυλικό στενό φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe για να τραγουδήσει με λατρεία το Happy Birthday Mr. President στον Πρόεδρο John F. Kennedy για τα 45α γενέθλιά του, που δημοπρατήθηκε από την Julien’s Auctions.

Το φόρεμα αγκάλιαζε τη Μέριλιν τόσο πολύ που χρειάστηκε να ραφτεί πάνω στη θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια λίγο πριν ανέβει στη σκηνή στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη στις 19 Μαΐου 1962. Πολλά από τα άλλα φορέματα της Μέριλιν περνούν στο σφυρί των δημοπρασιών .

Η κιθάρα του Kurt Cobain

Η κιθάρα στην οποία ο Kurt Cobain ηχογράφησε τη διάσημη συναυλία Unplugged των Nirvana το 1993 πουλήθηκε τον Ιούνιο του 2020 για 6 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στο Julien’s. Ρεκόρ για κιθάρα.

Μέχρι τότε, η πιο ακριβή κιθάρα ήταν μια Fender Stratocaster, με το όνομα Black Strat, που χρησιμοποιούσε ο κιθαρίστας του βρετανικού γκρουπ Pink Floyd, David Gilmour. Πουλήθηκε από τον μουσικό για 3,975 εκατομμύρια δολάρια, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2019 ο οίκος Christie’s προς όφελος φιλανθρωπικών έργων.

Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Sotheby’s πούλησε τον Σεπτέμβριο του 2022 για 10,1 εκατομμύρια δολάρια τη φανέλα με το νούμερο 23 που φόρεσε ο μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν κατά τον τελευταίο του νικηφόρο τίτλο στο ΝΒΑ, το 1998, σημειώνοντας απόλυτο ρεκόρ για ένα αθλητικό αντικείμενο.

Άλλες φανέλες έχουν φτάσει στα ύψη, όπως αυτή του ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα που πωλήθηκε για 9,3 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2022 ή αυτή του μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ πούλησε 5,8 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο του 2023, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του στα 41 του σε συντριβή ελικοπτέρου. Και οι δύο στον οίκο Sotheby’s. Άλλο ένα αθλητικό κειμήλιο, η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέτυχε το θρυλικό του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 χρησιμοποιώντας «το χέρι του Θεού». Πουλήθηκε για 2 εκατομμύρια £ στις δημοπρασίες Graham Budd Auctions τον Νοέμβριο του 2022.

Το χειρόγραφο Like a Rolling Stone

Το πρωτότυπο χειρόγραφο του πιο διάσημου τραγουδιού του Bob Dylan, Like a Rolling Stone, πουλήθηκε για 2 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2014 στον οίκο Sotheby’s, και έγινε το πιο ακριβό χειρόγραφο τραγουδιού σε δημοπρασία.

Πιο πρόσφατα, το χειρόγραφο του Starman, της επιτυχίας του David Bowie το 1972, πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 για 203.500 λίρες στις δημοπρασίες Omega.

Το γάντι του Μάικλ Τζάκσον

Ένα μπεζ δερμάτινο γάντι στολισμένο με στρας, που φορούσε ο Μάικλ Τζάκσον το 1983 όταν έκανε το διάσημο «Moonwalk» του για πρώτη φορά, πήγε στα 350.000 δολάρια στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2009, κατά τη διάρκεια μιας φρενήρους δημοπρασίας προσωπικών αντικειμένων του ποπ σταρ που πέθανε. την ίδια χρονιά σε ηλικία 50 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Ο νέος ρόλος του Τζόνι Ντεπ: Το πρόσωπο του αρώματος Sauvage του Dior * Mε αμοιβή $20 εκατ.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: