O Σκότι Πίπεν «πυροβολεί» ξανά τον Μάικλ Τζόρνταν: Ηταν ένας φριχτός συμπαίκτης

Life-size wax figures of US basketball players Michael Jordan, Scottie Pippen and Dennis Rodman are exhibited at the NBA exhibition in Beijing, China, 20 August 2019. The NBA exhibition ‘Unstoppable Beijing’ showcases the history of the league since 1946 through interactive exhibits, video, and imagery. It is held ahead of the FIBA Basketball World Cup in China from 31 August to 15 September 2019. EPA/HOW HWEE YOUNG




Νέα επίθεση κατά του Μάικλ Τζόρνταν, πάλαι ποτέ συμπαίκτη του στους θρυλικούς Bulls των 80s και 90s εξαπέλυσε ο Σκότι Πίπεν μιλώντας στο podcast του πρώην συμπαίκτη του στους Bulls, Stacey King.

Ο Πίπεν περιέγραψε τον Τζόρνταν ως «φρικτό παίκτη».

«Έχω δει τον Μάικλ Τζόρνταν να παίζει πριν έρθω στους Μπουλς. Παιδιά τον έχετε δει να παίζει…

Ήταν φρικτό να παίζεις μαζί του. Ήταν όλo ένας εναντίον ενός, σουτάροντας άσχημα σουτ. Ξαφνικά, γινόμαστε ομάδα και αρχίζουμε να κερδίζουμε. Όλοι ξέχασαν ποιος ήταν. Ήταν ένας παίκτης που πραγματικά δεν ήταν στην κορυφή της κατηγορίας του. Απλά σκόραρε».

Ο Πίπεν δεν αρκέστηκε στα σχόλια αυτά αλλά μια μέρα μετά την εμφάνισή του στο εν λόγω podcast ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία από τη νεανική του ηλικία συνοδευόμενη από την εξής λεζάντα: «Από τα χαμηλά στα 6 πρωταθλήματα, 2 χρυσά μετάλλια, το Hall of Fame και οδηγώντας τους Bulls στις περισσότερες νίκες στα πλέι οφ. Εις υγείαν των αφανών ηρώων!».

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scottie Pippen (@scottiepippen)

Στο ίδιο podcast, ο Πίπεν δεν εφείσθη θετικών σχολίων για τον σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς όχι τυχαία καθώς πρόκειται για τον ​​παίκτη που στον σύγχρονο κόσμο του μπάσκετ έχουν γίνει οι περισσότερες συζητήσεις για τον «εάν είναι ισάξιος ή όχι του Τζόρνταν».

«Ο ΛεΜπρόν θα είναι ο καλύτερος, στατιστικά, τύπος που έχει παίξει ποτέ το μπάσκετ», είπε ο Πίπεν. «Και δεν υπάρχει σύγκριση μαζί του. Κανένας. Τον κάνει αυτό τον καλύτερο παίκτη που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ;»

Ουδέποτε στο παρελθόν Τζόρνταν σχολίασε την επιθετικότητα του Πίπεν απέναντί ​​του.

Τώρα όμως, αλλά σύμφωνα με την δημοσιογράφο Jackie MacMullan ο Τζόρνταν εμφανίστηκε έκπληκτος από τια σχόλια του Πίπεν.

«Δεν νομίζω ότι ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα [με όσα ο Πίπεν ανέφερε σχετικά με το] «The Last Dance» και μερικά από όσα ακολούθησαν», είπε η MacMullan. «Νομίζω ότι κάποια από αυτά τον πείραξαν λίγο για να είμαι ειλικρινής».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πίπεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του για τον Τζόρνταν.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «The Last Dance» στo Netflix, ο Πίπεν είπε ότι ο ίδιος σε αυτό το ντιοκιμαντέρ «δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια γλάστρα».

«Δόξασαν τον Μάικλ Τζόρνταν, ενώ δεν έδωσαν αρκετούς επαίνους σε εμένα και στους περήφανους συμπαίκτες μου», έγραψε ο Πίπεν στα απομνημονεύματά του.

«Και μεγάλο μέρος της ευθύνης γι΄ αυτό ανήκει στον Μάικλ. Οι παραγωγοί, τού είχαν παραχωρήσει τον έλεγχο του τελικού προϊόντος. Ειδάλλως το ντοκιμαντέρ δεν θα έβγαινε ποτέ στον αέρα. Ήταν ο αρχηγός και ο σκηνοθέτης».

Και πρόσθεσε ο Πίπεν: «Ακόμη και στο δεύτερο επεισόδιο, το οποίο επικεντρώθηκε για λίγο στη δύσκολη ανατροφή μου και στην απίθανη πορεία μου στο ΝΒΑ, η αφήγηση επέστρεψε στον Mάικλ και την αποφασιστικότητά του να κερδίζει. Δεν ήμουν τίποτα άλλο παρά μια ‘γλάστρα’.

Με αποκάλεσε «ο καλύτερος συμπαίκτης του όλων των εποχών». Ακόμη κι αν προσπαθούσε δεν θα μπορούσε να είναι πιο αλαζονικός.

Κάθε επεισόδιο ήταν το ίδιο: ο Michael σε ένα βάθρο, οι συμπαίκτες του δευτερεύοντες, μικρότεροι.

Από τη μια σεζόν στην άλλη, λαμβάναμε ελάχιστα ή καθόλου «μπράβο» όποτε κερδίζαμε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής όταν χάναμε».

Πάντως τα πρόσφατα σχόλια του Πίπεν, συνιστούν και μια αλλαγή από τις συγκρίσεις που έκανε στο παρελθόν μεταξύ Τζόρνταν και ΛεΜπρόν.

«Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο καλύτερος που φόρεσε ποτέ παπούτσια και έπαιξε στο παιχνίδι μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», είχε πει ο Πίπεν το 2018 στο ESPN, κάτι που δεν φαίνεται να ασπάζεται σήμερα.

«Πάντα μου ζητείται να τον συγκρίνω με τον ΛεΜπρόν. Αλλά πραγματικά δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση. Παίζουν σε δύο διαφορετικές θέσεις. Με τον τρόπο που παίζει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν κλήθηκε ποτέ να παίξει, γιατί του το αφαίρεσα. Ήμουν ο συντονιστής. Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο σκόρερ. Ήταν αμυντικός. Έπαιξε το παιχνίδι τόσο ολοκληρωμένα όσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς όταν χρειαζόταν. Όμως αυτό που του ζητούσαν να κάμει ήταν να σκοράρει και σε αυτό ήταν υπέροχος».

«Και δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι στο οποίο θα έπαιζα και θα διάλεγα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς έναντι του Μάικλ Τζόρνταν. Όχι αν προσπαθώ να κερδίσω. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τον συμπαίκτη μου με τον οποίο κέρδισα έξι πρωταθλήματα και να πάω να αρχίσω να ψαρεύω σε μια λίμνη νομίζοντας ότι θα πιάσω ένα μεγαλύτερο και καλύτερο ψάρι».

Με πληροφορίες από CNN

Ο Μπέκαμ θα αγοράσει τον Μέσι για την Ίντερ Μαϊάμι και θα τον δανείσει στην Μπαρτσελόνα: Αν φυσικά δεν πάρει τα 1,2 δισ. από τους Άραβες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: