Το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον στην κορυφή ακόμη και 15 χρόνια μετά το θάνατό του: Στο $1,5 δισ. αποτιμάται ο κατάλογος των τραγουδιών του [videos]

File Photo epa06447498 An actor performs as late US artist Michael Jackson on stage during the dress rehearsal of ‘Forever’, a show about Michael Jackson, held at Nuevo Apolo teather in Madrid, Spain, 17 January 2017. The musical runs between 18 January and 11 March. EPA/Chema Moya




Σπάζει όλα τα ρεκόρ ο Mάικλ Τζάκσον: Η Sony κατέληξε σε συμφωνία με τους κληρονόμους του για την αγορά του μισού μουσικού καταλόγου του τραγουδιστή, κάτι που αναμένεται να είναι η υψηλότερη αξία συναλλαγής στην ιστορία για το έργο ενός μόνο μουσικού.

Ολόκληρος ο κατάλογος του Τζάκσον αποτιμήθηκε μεταξύ 1,2 και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων: η συναλλαγή θα είχε επομένως αξία τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων, αριθμός Γκίνες

Η συμφωνία, η οποία αναφέρθηκε από το Billboard, αφήνει στους κληρονόμους σημαντικό έλεγχο επί του υλικού μόλις πουλήσουν το 50% των μετοχών, ζήτημα που κράτησε τις διαπραγματεύσεις σε αναστολή μέχρι το τέλος.

Ο τραγουδιστής είχε έρθει πρώτος μπροστά από τον Έλβις Πρίσλεϋ στην κατάταξη του Forbes 2023 των πλούσιων τραγουδιστών που απεβίωσαν: μεταξύ αυτών, τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, η μουσική του Ντέιβιντ Μπάουι άλλαξε χέρια για 250 εκατομμύρια.

Το πακέτο για τον Τζάκσον θα περιλαμβάνει, εκτός από τους στίχους των τραγουδιών του και τη μουσική που ηχογράφησε, και κομμάτια άλλων καλλιτεχνών που αγόρασε η εκδοτική του ομάδα MiJac, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών των Ρέι Τσαρλς, Τζέρι Λι Λιούις και Αρίθα Φράνκλιν.

Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί από το Broadway show MJ: The Musical, με θέμα το Cirque du Soleil και την επερχόμενη βιογραφική ταινία του Anton Fuqua για τον Τζάκσον , στην οποία ο ανιψιός Jafaar Jackson πρωταγωνιστεί και τραγουδά στο ρόλο του θείου του

Ο Τζάκο πέθανε το 2009, σε ηλικία 50 ετών, αφού πούλησε πάνω από 400 εκατομμύρια δίσκους. Το άλμπουμ Thriller του 1982 εξακολουθεί να είναι ένα από τα δύο κορυφαία best-seller όλων των εποχών σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Ο βασιλιάς της ποπ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στις υπηρεσίες ροής με σχεδόν 40 εκατομμύρια ακροατές το μήνα στο Spotify. Η Sony είναι η ιστορική εταιρεία του τραγουδιστή και είχε ήδη συνδεθεί με τους κληρονόμους του με μια συμφωνία 250 εκατομμυρίων δολαρίων που ορίστηκε το 2010.

Το ανεπίσημο ρεκόρ για μουσικούς καταλόγους ανήκει μέχρι στιγμής στον Μπρους Σπρίνγκστιν με περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ ακολουθεί ο Μπομπ Ντίλαν με 450 εκατομμύρια που περιλαμβάνει, εκτός από τη μουσική, τους στίχους που προέρχονται από τη δημιουργικότητα του νομπελίστα. Τώρα, οι Queen βρίσκονται επίσης σε διαπραγματεύσεις με ζητούμενη αποτίμηση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή λίγο πιο κάτω από τον κατάλογο του Τζάκσον.

Η πώληση του καταλόγου κάποιου στο παρελθόν θεωρείτο θανάσιμο αμάρτημα για έναν μουσικό, αλλά με τον  Ντίλαν να έχει ξεκινήσει το 2020, άλλοι καλλιτέχνες, μεγάλοι και νέοι, ακολούθησαν: ανάμεσά τους ο Τζάστιν Μπίπερ που σε αντάλλαγμα πήρε 200 εκατομμύρια δολάρια από το Hipgnosis Songs Capital.

Την ίδια εταιρεία που αγόρασε τους καταλόγους των Σακίρα, Τζάστιν Τιμπερλέικ και Νιλ Γιάνγκ, ο τελευταίος πούλησε στο 50% και με μια σημαντική ρήτρα, ότι τίποτα από αυτά που συνέθεσε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαφήμιση.

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Ξετρελαμένος ο Τομ Κρουζ με Ρωσίδα influencer: Πρόσεχε το πορτοφόλι σου, λέει ο εκατομμυριούχος πρώην σύζυγός της – «Μου κόστισε 12 εκατ. λίρες σε ρούχα και τσάντες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: