Η Ιαπωνία «πεθαίνει;»: Tο υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων στον κόσμο, 1 στους 10 πάνω από 80-Οικονομική ανασφάλεια καθυστερεί γάμους και γεννήσεις [videos]

FILE PHOTO People queue at a bus terminal in Chiba, near Tokyo,EPA/FRANCK ROBICHON




Πάνω από το 10% των Ιαπώνων είναι άνω των 80 ετών, ένα στοιχείο για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας που μάχεται ενάντια στη γήρανση του πληθυσμού της.

Η κυβέρνηση δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία αυτήν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, την παραμονή της επίσημης αργίας στο Αρχιπέλαγος αφιερωμένη στους «ηλικιωμένους» (όσοι είναι άνω των 65 ετών). Μεταξύ άλλων στοιχείων που αποκαλύφθηκαν, το 29,1% των Ιαπώνων είναι άνω των 65 ετών, αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι (29%).

«Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων στον κόσμο», εξήγησε το υπουργείο, αναφερόμενο στις δύο άλλες χώρες στο βάθρο, την Ιταλία (24,5%) και τη Φινλανδία (23,6%). Για δεκαετίες, η χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου έχει δει τον πληθυσμό της να μειώνεται και να γερνά καθώς οι νέοι καθυστερούν τον γάμο και την απόκτηση παιδιών σε μεγάλο βαθμό λόγω εργασιακής ανασφάλειας και οικονομικών δυσκολιών.

9 εκατομμύρια ηλικιωμένοι εργάζονται στην Ιαπωνία

Από τα 124 εκατομμύρια κατοίκους, η Ιαπωνία έχει επομένως 12,59 εκατομμύρια άτομα άνω των 80 ετών (10,1%) και 20 εκατομμύρια άνω των 75 ετών (16,1%). Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι άνθρωποι εργάζονται όλο και μεγαλύτεροι. Πάνω από 9 εκατομμύρια ηλικιωμένοι εργάζονται, ή το 13,6% του ενεργού πληθυσμού.

Αυτό σημαίνει ότι το 25% των ηλικιωμένων στο Αρχιπέλαγος απασχολείται, λιγότερο από τη Νότια Κορέα (36,2%) αλλά περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες (18,6%) και τη Γαλλία (3,9%) σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία. Το 2040, το μερίδιο των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 34,8% του πληθυσμού.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Δυο σώματα εξωγήινων σε ειδική ακρόαση στο Κογκρέσο του Μεξικού: Απάτη και πλήρης ανοησία απαντούν επιστήμονες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: