Δυο σώματα εξωγήινων σε ειδική ακρόαση στο Κογκρέσο του Μεξικού: Απάτη και πλήρης ανοησία απαντούν επιστήμονες [videos]

Τα σώματα των «αξωγήινων» όπως παρουσιάστηκαν στο Μεξικανικό Κογκρέσο Screen Shot via YouTube




Σε μια πλέον viral ιστορία, πτώματα «εξωγήινων» αποκαλύφθηκαν μπροστά στο Κογκρέσο του Μεξικού την Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου). Υπάρχει όμως κάποια πραγματική επιστήμη πίσω από αυτό το παράξενο γεγονός;

Όχι πολύ καλά, σύμφωνα με μελετητές, οι οποίοι κατήγγειλαν τον ισχυρισμό και επιβεβαίωσαν ότι τα πτώματα δεν είναι εξωγήινα.

Όπως γράφει ο Owen Jarus στο LiveScience.com

Το Κογκρέσο του Μεξικού διεξήγαγε μια ακρόαση για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP), όρος που χρησιμοποιείται τώρα για να περιγράψει τα UFO. Τα UAP έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο ακροάσεων στο Κογκρέσο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μια ομάδα που περιελάμβανε τον μεξικανό δημοσιογράφο Jaime Maussan και τον στρατιωτικό γιατρό José de Jesús Zalce Benítez παρουσίασε δύο σώματα -που φαίνεται να μην ξεπερνούν τα 3,3 πόδια (1 μέτρο) και φαίνονται αδύναμα με γκριζωπό δέρμα και μεγάλα κεφάλια- κουτιά σαν φέρετρο πριν από το συνέδριο του Μεξικού.

Ισχυρίστηκαν ότι οι εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν ότι τα υπολείμματα αυτών των όντων με τα τρία δάχτυλα δεν είναι ανθρώπινα και ότι η κοιλιά τους περιέχει αυγά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναπαραγωγή.

Το δίδυμο είπε επίσης ότι τα πτώματα προέρχονταν από το Περού και ότι η χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα δείχνει ότι χρονολογούνται πριν από 1.000 χρόνια, ανέφερε το National Public Radio.

Τα ίδια σώματα έγιναν πρωτοσέλιδα το 2017 και το 2018 , είπε ο Maussan στο Live Science σε ένα email. Εκείνη την εποχή, οι μελετητές κατήγγειλαν αυτά τα σώματα ότι αποτελούνταν από χειραγωγημένα μέρη ανθρώπινου σώματος. Ο Maussan είπε στο Live Science ότι από τότε, περισσότερες δοκιμές έχουν δείξει ότι τα σώματα δεν είναι ανθρώπινα. Τόνισε επίσης ότι δεν λέει ότι αυτά τα σώματα είναι απαραίτητα εξωγήινα – απλώς ότι δεν είναι ανθρώπινα.

«Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι εξωγήινοι», είπε ο Maussan, προσθέτοντας ότι βρήκαν στοιχεία για εμφυτεύματα κατασκευασμένα από τα στοιχεία όσμιο και κάδμιο μέσα στα σώματα, «μια τεχνολογία άγνωστη πριν από 1.000 χρόνια». Το Live Science δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τον de Jesús Zalce Benítez την ώρα του Τύπου.

Οι επιστήμονες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι όλα αυτά είναι εντελώς ανοησίες», είπε ο Rafael Bojalil-Parra , διευθυντής ενίσχυσης της έρευνας στο Metropolitan Autonomous University (UAD) στην Πόλη του Μεξικού, στο Live Science σε ένα email. «Το ότι το Κογκρέσο μας δίνει φόρουμ σε αυτόν τον αυτοαποκαλούμενο UFOologist είναι μια αντανάκλαση της αντιεπιστημονικής διάθεσης που επικρατεί στη χώρα μας σήμερα».

Υπήρξαν αναφορές σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι έγιναν δοκιμές στα πτώματα στο UAD. Ωστόσο, ο Bojalil-Parra είπε ότι δεν έγιναν δοκιμές DNA στο πανεπιστήμιο και ενώ το τεστ άνθρακα-14 διεξήχθη το 2017, μια εμπορική συμφωνία εμποδίζει το πανεπιστήμιο να αποκαλύψει τα αποτελέσματα.

Είναι φανερό ότι αν τα σώματα ήταν εξωγήινοι, τότε η χρονολόγηση με άνθρακα 14 θα ήταν άχρηστη. «Η χρονολόγηση με ραδιοάνθρακα βασίζεται σε άτομα άνθρακα 14 που δημιουργούνται όταν η ακτινοβολία του ήλιου χτυπά την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης», είπε στο Live Science ο David Anderson , επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας που έχει γράψει εκτενώς για την ψευδοαρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Radford στη Βιρτζίνια. «Για να χρονολογήσουμε ραδιοάνθρακα με εξωγήινα όντα, θα έπρεπε να γνωρίζουμε ποιος ήταν ο ρυθμός παραγωγής του 14-C στον πλανήτη τους, όχι στον δικό μας».

Άλλοι επιστήμονες επίσης κατήγγειλαν τους ισχυρισμούς. «Είναι λυπηρό να βλέπεις τους καλά καταρριφθέντες ισχυρισμούς του Jaime Maussan να επιστρέφουν στο διαδίκτυο», είπε ο Andrew Nelson , πρόεδρος ανθρωπολογίας στο Western University στο Οντάριο, στο Live Science σε ένα email.

Τα σώματα «έχουν απομυθοποιηθεί με βάση την ανατομία», με μελέτες που δείχνουν ότι ορισμένα από τα σώματα «είναι ανθρώπινες μούμιες που είχαν εσκεμμένα χειραγωγηθεί για να φαίνονται εξωγήινοι», είπε ο Νέλσον. Δείχνουν, για παράδειγμα, ότι τα πόδια των «εξωγήινων» θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί ακρωτηριάζοντας το πόδι μιας ανθρώπινης μούμιας.

«Τα πόδια θα είχαν υποστεί ακρωτηριασμούς των ψηφίων I και V, εκτός από την κοπή του δέρματος και του μαλακού ιστού του ποδιού πίσω από τα δάχτυλα, δημιουργώντας ένα πόδι με εξαιρετικά μακριά δάχτυλα», Rodolfo Salas-Gismondi, παλαιοντολόγος σπονδυλωτών στο Το Πανεπιστήμιο Cayetano Heredia και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Λίμα, έγραψαν σε μια ανάλυση του 2017.

Ο Nelson είπε ότι «ενώ ο Maussan ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία CT, C-14 και DNA, δεν έχει παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία για αξιολόγηση από ομοτίμους από την επιστημονική κοινότητα». Ο Νέλσον πρόσθεσε ότι αν αυτά τα λείψανα είναι στην πραγματικότητα 1.000 ετών και προέρχονται από το Περού, εγείρει ερωτήματα για το αν λεηλατήθηκαν και πώς έφυγαν από τη χώρα.

Ένας άλλος επιστήμονας είπε ότι εάν τα λείψανα είναι ανθρώπινα, όσοι εμπλέκονται με τις αξιώσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν νομικές επιπτώσεις. «Θα πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν για οποιονδήποτε νόμο μπορεί να ισχύει για την εκμετάλλευση ή τη βεβήλωση ανθρώπινων λειψάνων», είπε ο Ken Feder , καθηγητής αρχαιολογίας στο Central Connecticut State University, στο Live Science σε ένα email.

Η ακρόαση στο Μεξικό πραγματοποιήθηκε εν μέρει επειδή υπήρξαν ακροάσεις υψηλού προφίλ για τα UAP στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, σημείωσε ο Jeb Card, επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στο Οχάιο. Αν και «κανείς δεν έχει εξαφανίσει ακόμη πτώματα εξωγήινων στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ», είπε η Card στο Live Science σε ένα email, υπήρξε μαρτυρία ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου από πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει βιολογικά υπολείμματα εξωγήινων .

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των θεωριών συνωμοσίας βοηθά να εξηγηθεί γιατί συμβαίνουν τέτοια πράγματα, είπε ο Card. «Η απλή πραγματικότητα είναι ότι είναι πλέον επικερδές -μεταφορικά και κυριολεκτικά- να προωθούνται αφηγήσεις ότι οι «ελίτ» επιβάλλουν τη θέλησή τους στον ευρύτερο λαό με δόλια, συνωμοτικά και μερικές φορές υπερφυσικά μέσα».

Το Live Science επικοινώνησε με το υπουργείο Πολιτισμού του Περού, το οποίο δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

Με πληροφορίες από LiveScience

Οι σταυροφορίες θα μας θυμίσουν πάντα πόσο φρικτός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος στο όνομα της θρησκείας: Η ανελέητη σύγκρουση των δύο κόσμων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: