Γιγάντια κύματα ύψους 9,5 μέτρων «κατάπιαν» παραλιακές περιοχές στη Νότια Αφρική: Δύο νεκροί, 7 τραυματίες, τεράστιες ζημιές [δείτε video]

H «ανοιξιάτικη παλίρροια» σάρωσε παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής. Photo screenshot via X (twitter), Live Storm Chasers




Μεγάλα κύματα που προκαλούνται από ένα φαινόμενο γνωστό ως «ανοιξιάτικη παλίρροια» έπληξαν παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν επτά, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα (18/9).

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους 9,5 μέτρων, ενώ ορισμένα από αυτά προκάλεσαν ζημιές σε παραθαλάσσια κτίρια και παρέσυραν αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τα θαλάσσια κύματα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια 93χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από κύμα που σάρωσε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή της χώρας, αν και το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης δήλωσε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η θάλασσα φούσκωσε το Σάββατο και την Κυριακή, σπάζοντας κιγκλιδώματα, δρόμους και κτίρια ενώ παρέσυρε και πολλά αυτοκίνητα.

Πηγή: ertnews, AP

Στο σεισμόπληκτο Μαρακές θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα η ετήσια σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: