Γιάννης ο Οινοποιός: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο αποκτούν μερίδιο στην Boutaris και βάζουν πλώρη για καλά κρασιά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον Ηλία Γεωργιάδη, βασικό μέτοχο των Ελληνικών Οινοποιείων που παράγουν τα κρασιά Boutaris




Η οικογένεια Αντετοκούνμπο απέκτησε μέσω της ANTE INC, μερίδιο στα Ελληνικά Οινοποιεία (Hellenic Wineries), εταιρεία συμμετοχών η οποία πέρυσι εξαγόρασε την ιστορική Οινοποιεία Μπουτάρη (Boutaris), του Κώστα Μπουτάρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, o Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλεξ Αντετοκούνμπο θα αποκτήσουν περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων, οδηγούμενοι από το βαθύ ενδιαφέρον τους για τη γεωργία, το πάθος τους για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση των Αντετοκούνμπο να επενδύσουν στα Ελληνικά Οινοποιεία αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες.

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικά Οινοποιείων τα οποία διοικούνται από τον Ηλία Γεωργιάδη έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η ANTE INC., εταιρεία των τεσσάρων αδελφών Αντετοκούνμπο, προχωρά εδώ και κάποιο διάστημα σε επιλεγμένες τοποθετήσεις σε εταιρείες του τομέα των τροφίμων και τον περασμένο Ιούνιο είχε αποκτήσει μερίδιο στην καναδική φίρμα Candy Funhouse, όπως και στα ενεργειακά ποτά Ready.

Επίσης έχει αποκτήσει΄μερίδιο στην ποδοσφαιρική ομάδα του Τενεσί, Nashville FC, καθώς και στο Golf Club του Λος Αντζελες.

Για την επένδυση στην εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία, η οποία εκτός από τα κρασιά του Κώστα Μπουτάρη έχει και το νερό Ιόλη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα Ελληνικά Οινοποιεία και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη. Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό».

Εμανουέλ Μπεάρ: Η Γαλλίδα σταρ αποκαλύπτει ότι έπεσε θέμα αιμομιξίας από τα 10 έως τα 14 της χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: