Εντυπωσιακή δήλωση του Γεραπετρίτη: Το Κυπριακό είναι η πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, εισάγει νέα ορολογία για την Κύπρο

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη. Photo via Twitter@GreeceMFA




Το Κυπριακό είναι η πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής μας ολιτικής, επανέλαβε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας υπουργός εισήγαγε μια νέα ορολογία που άφησε καλές εντυπώσεις. Ειπε: Εμμένουμε πλήρως στην ιδέα ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική ομοσπονδία.

Ο κ. Γεραπετρίτης, είπε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας.

Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι (με την Κυπριακή κυβέρνηση) όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Εμμένουμε πλήρως στην ιδέα ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική ομοσπονδία. Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών. Αυτό δεν αποτελεί κάτι που θα το συζητήσουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηνωμένα Έθνη, United States

Τα επεισόδια στην Πύλα στο βρετανικό κοινοβούλιο: Επαναδιατύπωση της καταδίκης στις επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: