Φάμελλος: Χρειαζόμαστε νέο κόμμα-Η δημοκρατία στο κόμμα και ο σεβασμός στον πλουραλισμό είναι απαραίτητα αλλά μία ενιαία φωνή προς τα έξω

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ-Helexpo, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




«Για μας ζήτημα είναι τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάει η χώρα καλύτερα, υπάρχουν αρρυθμίες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε ερωτήσεις και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία, μία διέξοδο που οφείλει να είναι προοδευτική, που θα δίνει καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες».

Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο Γεωργιάδη δεν εξασφαλίζει τα ζητήματα στον εργασιακό χώρο αφού φέρνει ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάτι που δεν θέλει ούτε η επιχειρηματικότητα». «Εμείς», συνέχισε «πρέπει να αλλάξουμε αλλά δεν θα αλλάξουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το σύστημα εξουσίας που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε η εξουσία να ανήκει στον λαό και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Χαρακτήρισε αποτυχημένο το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση των καταστροφών, γιατί όπως εξήγησε, «απλώς πήρε μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιήσει πόρους που είχε αφήσει αναξιοποίητους μέχρι τώρα και ότι θα γίνει αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης» και τόνισε: «Πρέπει να διεκδικήσουμε ισχυρή χρηματοδότηση και να διεκδικήσουμε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά και την ΕΕ».

Για την επιβολή πρόσθετου φόρου για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν είπε ότι «πρόσθετος φόρος ή εισφορά θα πρέπει να αφορά τα υπερκέρδη των λίγων στους τομείς της οικονομίας, στις αλυσίδες, στις τράπεζες στην ενέργεια. Δεν μπορεί όμως να επιβαρυνθεί ο πολίτης. Η όποια παρέμβαση να γίνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο». Υπογράμμισε ότι «είναι αδικία να πληρώσουμε υπέρογκο κόστος αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών γιατί δεν πληρώσαμε ένα πολύ μικρότερο κόστος πρόληψης, αφού το κόστος πρόληψης είναι το ένα δέκατο του κόστους αποκατάστασης».

Τέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για το αποτύπωμα της οικονομικής ζημιάς.

Απαντώντας ξανά σε ερώτηση για τα εσωκομματικά σημείωσε: «Χρειαζόμαστε νέο κόμμα και μία δυνατή πολιτική πρόταση για την κοινωνία. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους πέντε υποψηφίους μπορούν να ωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, και ο διάλογος που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει συμβάλλει στην ενημέρωση του κόσμου και στην ενίσχυση της συμμετοχής του κόσμου στην εκλογή της Κυριακής. Πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την διαμόρφωση πρότασης διεξόδου από την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις είπε ότι «είναι λίγα τα περιστατικά των αντιθέσεων που μας προβληματίζουν» και προσέθεσε: «Η ενότητα και συλλογικότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο ότι ο αντίπαλος, με την πολιτική έννοια, είναι η κυβέρνηση. Στόχος μας δεν είναι μόνο να πέσει η πολιτική Μητσοτάκη αλλά να υπάρξει δίκαιη πολιτική στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμη ότι «η δημοκρατία στο κόμμα και ο σεβασμός στον πλουραλισμό είναι απαραίτητα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πολλές φωνές προς τα έξω- χρειάζεται μία ενιαία φωνή προς τα έξω» και προσέθεσε ότι την εκλογή αρχηγού θα ακολουθήσει «το έκτακτο συνέδριο με το οποίο θα γίνει μία συνολική συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση που θα συγκροτηθεί για τη χώρα μαζί με το νέο κόμμα. Αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί και όλοι οι υποψήφιοι».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Πολιτικό πειραματικό εργαστήριο ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις εκλογές για τη νέα ηγεσία αναμετρώνται δυο κόσμοι – Δημοσκόπηση έκπληξη – Ξορκίζουν τη διάσπαση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: