Επεισοδιακές οι συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας στη Γαλλία: Διαδηλωτές εγκλώβισαν περιπολικό [βίντεο]

Διαδηλωτές αντιμέτωποι με δυναμεις της αστυνομίας στη Λυών. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO




Η γαλλική κυβέρνηση κατήγγειλε το Σάββατο «απαράδεκτη βία» σε διαδήλωση που ηγήθηκε η «σκληρή» αριστερά με σύνθημα κατά της αστυνομικής βίας.

Βίντεο έδειξε ένστολους να έχουν παγιδευτεί σε περιπολικό που δέχτηκε επίθεση με πέτρες και λοστούς.

Επέμβαση ειδικής μονάδας καταστολής της γαλλικής αστυνομίας επέτρεψε τον απεγκλωβισμό του οχήματος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι BFMTV δείχνει μια ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών να τρέχει πίσω από το αυτοκίνητο, κλωτσώντας το επανειλημμένα, καθώς ένας άνδρας σπάει ένα παράθυρο με έναν λοστό.

Ένας αξιωματικός βγαίνει έξω και κραδαίνει το υπηρεσιακό του όπλο, αλλά δεν πυροβολεί και επιστρέφει στο όχημα.

Εκατοντάδες άνθρωποι φορώντας μαύρα και κουκούλες αποχώρησαν από την κύρια πορεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων στο Παρίσι κι έσπασαν τα τζάμια ενός υποκαταστήματος τράπεζας.

«Βλέπουμε πού οδηγεί το αντιαστυνομικό μίσος», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin στο X, πρώην Twitter, καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη βία» κατά της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνέζ δήλωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για το περιστατικό.

Η πανεθνική διαμαρτυρία ήρθε λίγο λιγότερο από τρεις μήνες μετά την δολοφονία ενός νεαρού έξω από το Παρίσι από αστυνομικό σε τροχαίο έλεγχο που πυροδότησε ταραχές για μια εβδομάδα.

Τα συνδικάτα ανέφεραν ότι περίπου 80.000 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν σε όλη τη Γαλλία, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού αριστερού κόμματος France Unbowed (LFI).

Συμμετείχαν και στελέχη του κόμματος του Ζαν Λυκ Μελανσόν Ανυπότακτη Γαλλία, αλλά και η Άσα Τραορέ που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα γιατί ο αδελφός της πέθανε ενώ ηταν υπό αστυνομική κράτηση και απαιτεί να καταδικαστούν οι αστυνομικοί, ενώ άλλος αδελφός της συνελήφθη πρόσφατα για βία κατά αστυνομικών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Πώς η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα στο μεταναστευτικό»: Eγκώμια του Γαλλικού Τύπου για τη χώρα μας και σύγκριση με το χάος της Λαμπεντούζα

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: