Επείγει η αντιμετώπιση των μηχανισμών προπαγάνδας της κατοχικής Τουρκίας: Το φάντασμα του πλήρους διαχωρισμού στην Κύπρο συντηρείται από τους Αττίλες

FILE PHOTO: President Recep Tayyip Erdoğan received Director İbrahim Kalın of the National Intelligence Organization (MIT) at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Οι μηχανισμοί της τουρκικής προπαγάνδας, ιδιαίτερα αυτοί που διαθέτει η πανίσχυρη μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, έχουν στρωθεί στη δουλειά και επιχειρούν να αξιοποιήσουν τα τελευταία θλιβερά επεισόδια στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι επιθέσεις ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων με κουκούλες, κατά αλλοδαπών και περιουσιών τους, πρόσφερε την καλύτερη ευκαιρία στην κατοχική Τουρκία για να ενισχύσει το αφήγημα της για τον πλήρη διαχωρισμό στην Κύπρο. Εξ ου και έσπευσε το κατοχικό καθεστώς να τοποθετηθεί.

Βγήκε μπροστά ο εγκάθετος της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ, για να τονίσει πως μετά από όσα έχουν συμβεί, σε μια κοινωνία ισλαμοφοβική και ξενοφοβική, είναι αναγκαία η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και των τουρκικών  εγγυήσεων στο νησί! Είναι γνωστό και διαχρονικό το αφήγημα της τουρκικής πλευράς.

Προβάλλεται το αφήγημα ότι υπάρχει, δήθεν πρόβλημα ανασφάλειας για τους Τουρκοκύπριους. Ένα παραμύθι που προβαλλόταν και πριν από την εισβολή του 1974, το οποίο και προφανώς και δεν επιβεβαιώνεται ποσώς.

  • Ιδιαίτερα όταν με την μερική άρση των περιορισμών διακίνησης, ένθεν κακείθεν της κατοχικής γραμμής, από το 2003 και εντεύθεν, δηλαδή,  δεν υπήρξαν προβλήματα, καυγάδες, επεισόδια.

Η καλύτερη απάντηση προς την κατοχική πλευρά είναι αυτό:

Το τουρκικό, όμως, αφήγημα συντηρείται σε διάφορα επίπεδα. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ), Mουσταφά Ντεστιτσί δήλωσε ότι «όποιος απλώσει χέρι στη “βόρεια Κύπρο” θα έχει την ίδια αντίδραση με οποιαδήποτε παρέμβαση σε οποιαδήποτε επαρχία της Τουρκίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του κόμματος ο Ντεστιτζί  αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στην «κλιμάκωση των επιθέσεων κατά τζαμιών και ξένων υπηκόων στη νότια Κύπρο τις τελευταίες ημέρες» και δήλωσε:

«Δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και της (παράνομης) “ΤΔΒΚ”. Κάθε χέρι που θα απλώσει το χέρι του στη βόρεια Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους θα έχει την ίδια αντίδραση με οποιαδήποτε παρέμβαση σε οποιαδήποτε επαρχία της Τουρκίας”. Αυτή είναι από τις κυρίαρχες απόψεις στην Τουρκία μεταξύ των εγκαθέτων της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως η τουρκική προπαγάνδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να δώσει απαντήσεις. Και το βασικό επιχείρημα είναι πως το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ούτε μεταξύ Ελληνοκυπρίων και αλλοδαπών. Το μείζον είναι η παρουσία της κατοχικής Τουρκίας στο νησί. Σχεδόν πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή, τα μέσα προώθησης πολιτικών, οι μέθοδοι προπαγάνδας έχουν αλλάξει. Το μόνο που μένει το ίδιο είναι η συνεχιζόμενη κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Σε αυτή την φάση, μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τα επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα, υπάρχει προφανώς επείγει η αντιμετώπιση των μηχανισμών προπαγάνδας της κατοχικής πλευράς.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Σενάρια της ΜΙΤ για προβοκάτσια και εργαλειοποίηση των επεισοδίων στη Λεμεσό: Τα μάτια στους μηχανισμούς προπαγάνδας των αδίστακτων τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: