Δρυμιώτης για εκλογή Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει με μονοψήφιο ποσοστό * «Σωσίβιο» για τον Πολάκη ο νέος αρχηγός

FILE PHOTO: Ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης. Screenshot via Glomex@SKAI NEWS




Για τις αντιφάσεις του νέου ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ανέλυσε ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, με δηλώσεις του στο Liberal.

O κ.Δρυμιώτης εκτίμησε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ θεωρεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ο κ. Κασσελάκης δεν αποτελεί απειλή.

Επίσης, ο γνωστός αναλυτής επισημαίνει  τους λόγους για τους οποίους η Αριστερά δεν είναι ελκυστική, μιλάει για  τον Νίκο Παππά, τον Παύλο Πολάκη, την επικοινωνιακή πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη και την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ πως για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος… Πιστεύω ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μια καλή υποψηφιότητα, απ’ όσο βλέπουμε, αλλά δεν ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία κανένας δεν θα είχε παραξενευτεί. Πάντως δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η ΝΔ από την εκλογή του κ. Κασσελάκη.

Όμως αυτός που πρέπει να φοβάται περισσότερο είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει λιγότερο ριζοσπαστικός, ήδη αντί για να μιλήσει για αντισυστημισμό είτε για αντισυμβατισμό, θα καλύψει το κενό. Πρόκειται για μια λεκτική παραχώρηση έναντι του ριζοσπαστισμού. Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αφήσει ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο στην κεντροαριστερά, τον οποίο πολύ πιθανόν ο Κασσελάκης να τον καλύψει. Δεν θα εκπλαγώ αν στις ερχόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ καταγράψει μονοψήφια ποσοστά».

Ο κ. Δρυμιώτης, αναφερόμενος στις πρώτες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή Κασσελάκη και στο ενδεχόμενο διάσπασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως η προοπτική της διάσπασης είναι πραγματική.

«Θεωρώ πως είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα αποχωρήσουν. Ήδη έχουν αρχίσει οι εσωκομματικές έριδες και η γκρίνια. Μόλις χθες ο κ. Φίλης μίλησε για Τραμπ και Μπέμπε Γκρίλο και ο κ. Σταθάκης επίσης έστρεψε τα βέλη εναντίον του κ. Κασσελάκη . Δεν μπορούν να ταιριάξουν στο ίδιο κόμμα με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα αποχωρήσουν μόνοι τους, είτε θα φτιάξουν νέο κόμμα, είτε ο κ. Κασσελάκης ως «ξενιστής» θα μεταμορφώσει το κόμμα ώστε να μην υπάρχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσους αντιδρούν».

 

Οι σχέσεις με Πολακη και Παππά

«Το πλέον ανεξήγητο στοιχείο του Στέφανου Κασσελάκη είναι η σχέση του με τον Παύλο Πολάκη. Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε ένα προφίλ ενός ευγενικού ανθρώπου με καλή παρουσία, μόρφωση και επιτυχημένου επαγγελματικά» είπε ο κ.Δρυμιώτης και πρόσθεσε:

Είναι σαφές πως όλη αυτή η εμφάνιση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει με τον κ. Πολάκη. Πρόκειται για μεγάλο μυστήριο, ενώ ο κ. Πολάκης θα έχει και αναβαθμισμένο ρόλο. Ο κ. Κασσελάκης με δημόσιες τοποθετήσεις του έχει υιοθετήσει ακραίες εκφράσεις, όπως ότι θα «ξεδοντιάσει δημοσιογράφους και δικαστικούς», ενώ πρόσφατα δήλωσε πως θα σταματήσουν «τα ΜΜΕ να είναι όργανα της κυβέρνησης».

Πρόκειται για άλλη μία αντίφαση γιατί το δεξί του χέρι είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει καταδικαστεί για προσπάθεια επηρεασμού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δηλαδή παρατηρούμε συνεχείς αντιφάσεις από τον κ. Κασσελάκη».

Τέλος, ο κ. Δρυμιώτης, εκτιμώντας την προσέγγιση Πολάκη στον Κασσελάκη, δήλωσε πως ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης του για πολιτική επιβίωση κι ότι ουσιαστικά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «σωσίβιο» για τον Πολάκη.

«Είναι σωσίβιο για τον κ. Πολάκη για αυτό και η στήριξη που του παρείχε ήταν τόσο λυσσαλέα στον προεκλογικό αγώνα. Η Έφη Αχτσιόγλου είχε δηλώσει άλλωστε πως εφόσον εκλέγονταν ο κ. Πολάκης δεν θα είχε θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλοι είχαν προχωρήσει σε ανάλογες τοποθετήσεις, όπως ο κ. Τσακαλώτος, γεγονός που έστρεψε τον κ. Πολάκη προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Επομένως ο Κασσελάκης αποτελεί ένα σωσίβιο στον «πολακισμό».

 

Με πληροφορίες από Liberal

 

«Δεχθήκαμε συκοφαντίες και τρομοκρατία»: Ο Σπύρος Ραπανάκης εξηγεί γιατί παραιτήθηκε από διευθυντής της εφημερίδας Αυγή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: