«Ανήσυχος» και άπιαστος τάρανδος μπήκε στις γραμμές του μετρό της Στοκχόλμης [photos]

FILE PHOTO: Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί (13:00 ώρα Ελλάδας), το ζώο μπήκε στη ζώνη του μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες. Photo: pixabay.com@Ray_Shrewsberry




Ενας τάρανδος μπήκε σήμερα το πρωί σε σήραγγες μιας γραμμής του μετρό στα προάστια της Στοκχόλμης, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών.

«Περίπου στις 8:00 το πρωί, λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία που μας είπε ότι ένας τάρανδος περιφερόταν» κοντά στο μητροπολιτικό δίκτυο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλες Κεϊσού εκπρόσωπος της SL, της αρχής οργάνωσης δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πρωτεύουσας.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί (13:00 ώρα Ελλάδας), το ζώο μπήκε στη ζώνη του μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες.

Έπειτα το θηλαστικό κινήθηκε μέσα από σήραγγες μεταξύ τεσσάρων σταθμών, οδηγώντας την SL να διακόψει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή. Λεωφορεία δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πρόσθεσε ο Κεϊσού.

  • Αστυνομία, θηροφύλακες και προσωπικό από το μητροπολιτικό δίκτυο στάλθηκαν επί τόπου για να προσπαθήσουν να βγάλουν έξω από τις σήραγγες τον τάρανδο, ή να τον σκοτώσουν ως έσχατη λύση.

«Κάναμε τρύπες στον φράχτη για να του δείξουμε την έξοδο, αλλά δεν ανταποκρίνεται», είπε ο Κεϊσού. «Αλλά είναι δύσκολο, τρέχει παντού και γρήγορα».

«Προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε σε ένα σημείο, αν αναγκαστούμε να τον σκοτώσουμε, η ελπίδα είναι το ζώο να μείνει ασφαλές», τόνισε.

Η SL ελπίζει ότι η κυκλοφορία μπορεί να επαναληφθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Sweden

Οι Αθλιοι των Παρισίων: Η Γαλλία αδειάζει την πρωτεύουσα από τους «ενοχλητικούς» άστεγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: