Aνυπολόγιστες καταστροφές στα φωτοβολταϊκά πάρκα της Θεσσαλίας: Πώς θα επηρεαστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας

ΦωτοβολταΪκό πάρκο σε πλημμυρισμένη περιοχή της Θεσσαλίας. Photo screenshot via ERT




Ανυπολόγιστες ζημιές και σε εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αφήνει πίσω της η θεομηνία Daniel στη Θεσσαλία.

Εκατοντάδες φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1 GW, εξακολουθούν να είναι θαμμένα κάτω από τα λασπόνερα, με κίνδυνο να υποστούν μεγάλες φθορές σε υποδομές και εξοπλισμό.

Από τις αυτοψίες που έχουν γίνει σε κάποια φωτοβολταϊκά πάρκα φαίνεται πως οι καταστροφές είναι εκτεταμένες.

Το πραγματικό μέγεθος του οικονομικού αντίκτυπου θα φανεί μόλις αποσυρθούν πλήρως τα λιμνάζοντα λασπόνερα και προσεγγίσουν οι ηλεκτρολόγοι.

Φαίνεται πάντως πως θα είναι μεγάλο καθώς στην περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκεται εγκατεστημένο περίπου το 17% της συνολικής ισχύος φωτοβολταϊκών της χώρας.

Το ευτύχημα είναι πως τα περισσότερα πάρκα είναι ασφαλισμένα, αλλά και πάλι θα χρειαστεί να περάσει χρόνος για να δοθούν αποζημιώσεις.

Για την ώρα, πάντως, η δυσλειτουργία που παρατηρείται δεν επηρεάζει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς η ζήτηση υπολείπεται της προσφοράς.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Xωρίς πόσιμο νερό για 9η ημέρα ο Βόλος: Aνησυχία για τη σκόνη που αιωρείται πάνω από την πόλη, συστάσεις για χρήση μάσκας από τους πολίτες, ανυπολόγιστες οι καταστροφές

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: