Ακόμη και οι Γερμανοί «Πράσινοι» ζητούν καταστολή της παράνομης μετανάστευσης: Ο φόβος της ακροδεξιάς φέρνει αναπάντεχες αλλαγές

File photo: Πάρτι τη νύχτα των εκλογών για τους “Πράσινους” που πανηγυρίζουν. EPA/JENS SCHLUETER / POOL




Οι φόβοι για τη μετανάστευση και την άνοδο της ακροδεξιάς αυξάνονται στη Γερμανία, αφού ακόμη και οι Πράσινοι ζητούν την καταστολή των παράνομων αιτούντων άσυλο.

Σε μια αξιοσημείωτη παρέμβαση χθες Δευτέρα, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ – το κόμμα της οποίας είναι γνωστό ότι υποστηρίζει μια μετριοπαθή στάση στο μεταναστευτικό – – επέκρινε βασικούς αξιωματούχους από τους δύο εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελάριου Σολτς, λέγοντας ότι δεν έκαναν αρκετά για να εξασφαλίσουν ότι οι αιτούντες άσυλο χωρίς βάσιμο λόγο παραμονής στη Γερμανία, – όπως η φυγή από μια εμπόλεμη ζώνη-  στέλνονται πίσω στις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει γρήγορα.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, έδειξε ότι το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία [AfD] έχει γίνει η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, καθιστώντας το το τέταρτο κρατίδιο της ανατολικής Γερμανίας —μετά το Βραδεμβούργο, τη Θουριγγία και τη Σαξονία— στο οποίο η ακροδεξιά προηγείται στις δημοσκοπήσεις. .

Αυτό είναι ιδιαίτερα τρομακτικό για τα συστημικά κόμματα, καθώς τα τρία τελευταία εκ των προαναφερθέντων κρατίδια κατευθύνονται στις κάλπες τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, αυξάνοντας την πιθανότητα το AfD να κερδίσει, για πρώτη φορά, την εξουσία σε κρατικό επίπεδο.

H Λανγκ των Πρασίνων επιτέθηκε στην υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, η οποία προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του καγκελαρίου Σολτς  και τον ειδικό απεσταλμένο της Γερμανίας για τη μετανάστευση, Γιόαχιμ Σταμπ,  από το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), λέγοντας ότι πρέπει «επιτέλους να σημειωθεί πρόοδος στις συμφωνίες επαναπατρισμού» με χώρες εκτός ΕΕ για τη διευκόλυνση των απελάσεων.

  • Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει «για να αποφευχθεί η άφιξη ολοένα και περισσότερων ανθρώπων», είπε η Λανγκ.

Αυτά τα ασυνήθιστα σχόλια ανώτερου πολιτικού των Πρασίνων έρχονται καθώς το FDP του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ εμφανίστηκε τη Δευτέρα να  υπόσχεται να περικόψει τις κοινωνικές πληρωμές για τους αιτούντες άσυλο.

Το FDP θέλει επίσης να πείσει τους εταίρους του στο συνασπισμό να ανακηρύξουν το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία ως «ασφαλείς» χώρες προέλευσης, κάτι που θα διευκόλυνε την αποστολή αιτούντων άσυλο από αυτές τις χώρες στην πατρίδα τους.

Αυτές οι ενέργειες υπογραμμίζουν τον βαθμό στον οποίο ο κυβερνώνσυνασπισμός της Γερμανίας του SPD, του FDP και των Πρασίνων αρχίζει να πανικοβάλλεται καθώς ο αριθμός των μεταναστών συνεχίζει να αυξάνεται —μόνο τον Αύγουστο καταγράφηκαν περίπου 15.100 παράνομες διελεύσεις συνόρων, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σύγκριση με τον Ιούλιο— και αυξανόμενος αριθμός Γερμανών στρέφεται προς το AfD.

Με πληροφορίες από POLITICO

 

Ρωσόφιλος μέχρι τελικής πτώσεως ο Βούτσις: Η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στον Πούτιν, λέει, για όσο αντέξω τις πιέσεις…

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: