11η Σεπτεμβρίου 2001: Τα 102 λεπτά που άλλαξαν τις ΗΠΑ και τον κόσμο – 22 χρόνια μετά, η Νέα Υόρκη μετρά ακόμη νεκρούς [videos]

FILE PHOTO Fire and rescue workers search through the rubble of the World Trade Center in New York, USA, 13 September 2001 EPA/BETH A. KEISER / POOL *** Local Caption *** 53010317




Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου συνεχίζει να πεθαίνει στη Νέα Υόρκη: την παραμονή της 22ης επετείου η πυροσβεστική έχει προσθέσει 43 νέα ονόματα στο Μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που μνημονεύει τους πυροσβέστες που επλήγησαν από θανατηφόρες ασθένειες που συνδέονται με το ανθρωπιστικό τους έργο ανάμεσα στα μολυσμένα ερείπια των Δίδυμων Πύργων.

«Συχνά αναλογιζόμαστε τι συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά θυμάμαι επίσης τη 12η», είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας που ήταν μεταξύ των διασωστών την ημέρα των σφαγών. Οι προσθήκες στο Memorial Wall, που δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια με 55 ονόματα, ανεβάζουν σε 331 τον αριθμό των πυροσβεστών για τους οποίους οι τοξικές αναθυμιάσεις από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ήταν θανατηφόρες, σχεδόν ίσος με εκείνον των πυροσβεστών που πέθαναν όταν σκαρφάλωναν στους Δίδυμους Πύργους την ημέρα της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος.

Την παραμονή της επετείου, οι αρχές της Νέας Υόρκης έδωσαν εν τω μεταξύ ονόματα σε άλλα δύο θύματα της σφαγής. Ο άνδρας και η γυναίκα, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος των οικογενειών τους, είναι αντίστοιχα με το 1.648ο και το 1.649ο θύματα που εντόπισε ο ιατροδικαστής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δημάρχου, χάρη σε προηγμένες εξετάσεις DNA.

Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή την εικοστή επέτειο από τη σφαγή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε και τους τρεις τόπους των επιθέσεων (εκτός από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Υπουργείο Άμυνας, επίσης το πεδίο Shanksville στην Πενσυλβάνια όπου συνετρίβη η United Flight 93 , ο τέταρτος αεροπειρατής από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα), ενώ πέρυσι μίλησε στο Πεντάγωνο.

Φέτος, επιστρέφοντας από το G20 και στη συνέχεια από το Βιετνάμ, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου θα περιοριστεί σε μια τελετή κατά τη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης στο Anchorage της Αλάσκας, έχοντας αφήσει την εκπροσώπησή του στη Νέα Υόρκη στην αναπληρωτή Kamala Harris και τον Second Gentleman Doug Emhoff

Ο Έμχοφ και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα καταθέσουν στεφάνι στο Υπουργείο Άμυνας. Εν τω μεταξύ, πριν από τρεις ημέρες ο Λευκός Οίκος απέρριψε ορισμένους από τους όρους που ζήτησαν οι δικηγόροι του Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, του δεξιού χεριού του Οσάμα Μπιν Λάντεν που θεωρείται ο αρχιτέκτονας των σφαγών, και τεσσάρων άλλων κρατουμένων στο Γκουαντάναμο που κατηγορούνται για συνωμοσία για επίθεση στις ΗΠΑ.

Η προτεινόμενη συμφωνία, η οποία επικρίθηκε σφοδρά από τις οικογένειες των θυμάτων, περιελάμβανε δήλωση ενοχής και ισόβια κάθειρξη με αντάλλαγμα τις διαβεβαιώσεις ότι οι πέντε δεν θα τεθούν σε απομόνωση και ότι θα λάβουν θεραπεία για τραύματα που υπέστησαν από βασανιστήρια υπό την κράτηση της CIA.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Δεν προλάβαιναν και άφησαν τις βαλίτσες έξω: Ελβετικό αεροσκάφος εξόρισε τις αποσκευές στο δρομολόγιο Ζυρίχη-Μπιλμπάο για να προλάβει την επιστροφή!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: