Ξεσαλώνει με ανιστόρητες προκλήσεις ο Ερντογάν, μετά τα… συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ : «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»!.. [video]

FILE PHOTO: President of Turkey Recep Tayyip Erdogan attends a press conference during the NATO summit in Vilnius, Lithuania, 12 July 2023. EPA/TIM IRELAND




Σε ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο ισλαμιστής προέδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε προκλητικά:  «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε:

«O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο.

»Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε την μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ηρωικὀς στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη.

»Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ‘μεγάλης επίθεσης’ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε. Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία».

Τα συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ

Είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή που προκάλεσε σάλο, ενώ άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση.

«Συγχαρητήρια για την ‘ημέρα της νίκής!’ Η LANDCOM εύχεται καλή ‘ημέρα της νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα που μας φιλοξενεί’. Σε αυτήν την ειδικής σημασίας ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Πάντως στην Τουρκία επικράτησε ικανοποίηση για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ για την «ημέρα νίκης» εναντίον των Ελλήνων, με τα τουρκικά μέσα να σχολιάζουν ότι οι Έλληνες είχαν αντιδράσει και πέρυσι.

Φέτος το ΝΑΤΟ δημοσίευσε μήνυμα και στα τουρκικά.

Στο δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER αναφέρθηκε: «H Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων που εδρεύει στη Σμύρνη συνεχάρη την Τουρκία για την Ήμέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ και πέρυσι είχαν δημοσίεύσει παρόμοιο μήνημα αλλά λόγω της αντίδρασης της Ελλάδας, το μήνυμα είχε αποσυρθεί από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για την ‘Ημέρα της Νίκης της 30ής Αυγούστου. Η Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων δημοσίευσε το μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα και συνεχάρη για την Ημέρα της Νίκης και στο μήνυμα έγραψαν στην τουρκική γλώσσα ‘συγχαρητήρια για την ημέρα της Νίκης’».

Ελληνικό διάβημα στο ΝΑΤΟ

Σε γραπτό διάβημα προς το ΝΑΤΟ προχώρησε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Συμμαχία χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατα μίας συμμάχου χώρας».

Οπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχετικά με την ανάρτηση στο twitter της νατοικής διοίκησης στη Σμύρνη:

«Κατόπιν άμεσων οδηγιών του ΥΠΕΞ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γραπτό διάβημα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ για τη συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας στην Σμύρνη προς την Τουρκία. Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νικης κατα μίας συμμάχου χώρας».

Ως γνωστόν η νατοϊκή διοίκηση στο ΝΑΤΟ διέπραξε εκ νέου (όπως και πέρυσι) το ατόπημα να αποστείλει συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με πληροφορίες από skai.gr

Κάποιος να μαζέψει τα φιλαράκια του Στόλτενμπεργκ* Ελληνικό διάβημα στο ΝΑΤΟ: Απαράδεκτο να συνδέεται η τουρκική ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων με «νίκη κατά συμμάχου χώρας»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: