Κάποιος να μαζέψει τα φιλαράκια του Στόλτενμπεργκ* Ελληνικό διάβημα στο ΝΑΤΟ: Απαράδεκτο να συνδέεται η τουρκική ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων με «νίκη κατά συμμάχου χώρας»

Άποψη από την έκθεση φωτογραφίας στην Γ.Γ.ΜΕ- ΓΓΕ.Ε. με θέμα “90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Σε γραπτό διάβημα προς το ΝΑΤΟ προχώρησε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Συμμαχία χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατα μίας συμμάχου χώρας».

Οπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχετικά με την ανάρτηση στο twitter της νατοικής διοίκησης στη Σμύρνη:

«Κατόπιν άμεσων οδηγιών του ΥΠΕΞ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γραπτό διάβημα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ για τη συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας στην Σμύρνη προς την Τουρκία. Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νικης κατα μίας συμμάχου χώρας».

Ως γνωστόν η νατοϊκή διοίκηση στο ΝΑΤΟ διέπραξε εκ νέου (όπως και πέρυσι) το ατόπημα να αποστείλει συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων 

Στην επίμαχη ανάρτηση αναφέρεται: Η LANDCOM (χερσαία διοίκηση) εύχεται ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία της»

Ποια είναι η «V Day» της Τουρκίας που εορτάζεται ως Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων; Η 30η Αυγούστου, εις ανάμνηση της τελευταίας και νικηφόρου μάχης έναντι του ελληνικού στρατεύματος στο Ντουμλού Μπουνάρ, η οποία και σήμανε την οριστική κατάρρευση του μετώπου.

 

Για αυτήν την ημέρα συνεχάρη λοιπόν το ΝΑΤΟ την γείτονα αγνοώντας προφανώς ότι η «νίκη» επετεύχθη εναντίον άλλου Συμμάχου και -ίσως το κυριότερο- τις σφαγές, τις διώξεις και τα όσα τραγικά ακολούθησαν στη Σμύρνη και σε ολόκληρη τη Μικρασία εις βάρος του ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Από το Μαϊάμι των ΗΠΑ στην Αθήνα για να “αρπάξει” την προεδρία και να γίνει ο διάδοχος του Αλέξη (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: