Τραμπούκικη επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου από τον εφοπλιστή Καραγιώργη στο ημίχρονο του ΠΑΟ – Μπράγκα: Καταδικάζουν κυβέρνηση, κόμματα

Στιγμιότυπο βίντεο από το alert tv




Σοβαρό επεισόδιο εις βάρος του που κατέληξε στον τραυματισμό του καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εις βάρος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ενώ παρακολουθούσε αγώνα του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα περιγράφονται σε σχετικό ρεπορτάζ των Νέων, «ο Γιάννης Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί, τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε.

Ο εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι “θα σκοτώσει” τον δημοσιογράφο, ότι “είναι τελειωμένος”, ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου.

Παράλληλα, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.

Εν συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο Καραγιώργης με τους μπράβους του εξαφανίστηκε από το γήπεδο, φοβούμενος τις συνέπειες των πράξεων του».

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύων “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του τραμπούκου εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Ποιος ειναι ο εφοπλιστής

Το όνομα του εφοπλιστή Καραγιώργη είχε ακουστεί έντονα το 2015 όταν δημοσιογραφικές πληροφορίες περιέγραφαν ως εκπορευόμενο από τη Μόσχα το σχέδιο ίδρυσης 11 περιφερειακών καναλιών σε όλη τη Ελλάδα υπό την σκέπη της Hellasnet, σχέδιο που τελικά δεν προχώρησε.

Toν Φεβρουάριο του 2022 η υπόθεση Hellasnet και της ρωσικής διείσδυσης στην Ελλάδα επανήλθε στην επικαιρότητα με τη σύλληψη από το FBI του τηλεοπτικού παραγωγού Τζαν Χάνικ, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε κυρώσεις για τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των αμερικανικών αρχών, ο Χάνικ συνεργαζόταν με τον Ρώσο επιχειρηματία Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, του είχε αναθέσει να στήσει ένα δίκτυο περιφερειακών καναλιών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την προσπάθεια που έγινε το 2015 να γίνει η διασύνδεση έντεκα περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, που θα αποτελούσαν τη HellasNet, και, ουσιαστικά, με τη διοχέτευση σε αυτούς κοινού τηλεοπτικού προγράμματος θα επιτυγχανόταν η κάλυψη σχεδόν όλης της επικράτειας.

Ο Χάνικ ήταν παρών και είχε απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του HellasNet, ενώ πολλές είναι οι αναφορές για σχέσεις Ελλήνων πολιτικών με τον Μαλοφέγιεφ.

Δήλωση Παύλου Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την καταγγελλόμενη επίθεση, αναφέροντας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας:

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Δήλωση Θανάση Γλαβίνα

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, αναφέρει:

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ σημειώνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος από γνωστό εφοπλιστή. Η επίθεση σημειώθηκε στο ημίχρονο της ποδοσφαιρικής συνάντησης Παναθηναϊκού – Μπράγκα αναίτια και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ένταση. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος ενώ ο εφοπλιστής, σε έξαλλη κατάσταση, συνέχισε να απευθύνει απειλές κατά της ζωής του.

Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους».

Ο ιστότοπος Euractiv γράφει για το περιστατικό βίας κατά δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη: Ομιλεί για τις “στρατηγικές αγωγές” εναντίον του εκδότη του Documento

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: