Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται δήθεν “εξομολόγηση” Έλληνα δημοσιογράφου: “Αν δεν δεχτούμε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνικη λίμνη, δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας”!!! (video)

Ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ, Γιώργος Παπαχρήστος. Φωτογραφία από You Tube, Alert της εκπομπής της Βίκυς Πολύζου




Με τίτλο «Μεγάλη εξομολόγηση για την Τουρκία από Έλληνα δημοσιογράφο! Επέστησε την προσοχή στο μεγαλύτερο λάθος της Ελλάδας» δημοσιεύεται σήμερα ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Sabah.

Μεταξυ των άλλων, υποστηρίζονται τα κάτωθι:

Μια πικρή εξομολόγηση ήρθε από Έλληνα δημοσιογράφο που μίλησε για τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ως προς την υφαλοκρηπίδα. Υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θεωρεί το Αιγαίο ως δικό της, ο δημοσιογράφος είπε: «Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη. Αν δεν δεχτούμε ότι και η Τουρκία είναι εδώ, δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας».

 Αν και οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί πρόσφατα, κατά καιρούς δημοσιεύονται προκλητικές δηλώσεις στον ελληνικό Τύπο.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται από την Αθήνα, οι ελληνικές εφημερίδες υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία έχει κάποιες κόκκινες γραμμές.

Ένα από τα μεγαλύτερα τρέχοντα ζητήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η Ελλάδα παραβιάζει παράνομα τα χωρικά ύδατα, ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα.

Αν και η ελληνική πλευρά κατηγορεί την Τουρκία για το θέμα αυτό, ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος έκανε δηλώσεις που μοιάζουν με ομολογία, αναφέρει η Sabah.

Υπογραμμίζοντας ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη», ο Παπαχρήστος είπε ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα.

 Ο Παπαχρήστος είπε: «500 χιλιόμετρα τουρκικών ακτών βρέχονται από την ίδια θάλασσα. Οι τουρκικές ακτές δεν διαφέρουν από τις ελληνικές ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο». 

«Όσο θεωρούμε ότι το Αιγαίο ανήκει αποκλειστικά σε εμάς, δεν θα έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε ο Παπαχρήστος, προειδοποιώντας την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα.

ΔΕΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΕΠΤΟ 44

  • Το ανωτέρω περιεχόμενο αναπαράγεται και από τις ιστοσελίδες των επίσης φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας Türkiye και Akşam με τίτλους:

«Η δήλωση του Έλληνα δημοσιογράφου για την Τουρκία που μοιάζει με ομολογία! Επέστησε την προσοχή στα μεγαλύτερα λάθη της» και «Πικρή εξομολόγηση Έλληνα δημοσιογράφου: Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη» αντίστοιχα.

Σχετικό περιεχόμενο καταγράφεται και στο ρεπορτάζ εθνικιστικής εντυπωσιοθηρικής αντιπολιτευόμενης ιστοσελίδας odatv.com με τίτλο:

«Έλληνας δημοσιογράφος αναστάτωσε τη χώρα του: ‘Το Αιγαίο δεν είναι δικό μας, οι Τούρκοι έχουν και αυτοί δικαιώματα’».

Μεταξύ άλλων, επιπλέον υποστηρίζονται τα κάτωθι από τους Τούρκους:

Παρά τις δασικές πυρκαγιές και την πυρπόληση σχεδόν ολόκληρου του νησιού της Ρόδου, η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει κινήσεις κατά της Τουρκίας.

Το ελληνικό ΥΠΕΘΑ, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, μετράει μέρες για την αγορά των F-35.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν την αντιτουρκική τους αρθρογραφία και προπαγάνδα. Ωστόσο, μια αντίθετη φωνή που προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο έκανε αίσθηση στη χώρα.

«Υπάρχουν και Τούρκοι» στο Αιγαίο, δήλωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος: «Πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά πρώτα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη. Η Τουρκία, με 500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, έχει επίσης δικαιώματα στο Αιγαίο».

Η δήλωση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου ότι «για την ειρήνη η Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξει τη συμπεριφορά της» προκάλεσε αίσθηση στη χώρα.

Το τετ-α-τετ του Μιχάλη Ιγνατίου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου: Εξαιρετικά προσεκτικός για τις φωτιές…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: