Η κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση του εφοπλιστή Καραγιώργη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

FILE PHOTO: O δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, STR




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο κ. Μαρινακης τόνισε ότι η ελευθερια του τυπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

Αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά.

»Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί.

»Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε

Ο δημοσιογράφος και Συμβούλος Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα τουΠαναθηναϊκού με την Μπράγκα.

Σύμφωνα με όσα γράφει το in.gr στον δημοσιογράφο επιτέθηκε ο εφοπλιστής Γιάννης  Καραγιώργης μαζί με δύο μπράβους.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος και μεταφέρθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο εφημερεύον “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο.

Αργά χθες το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Ο ιστότοπος Euractiv γράφει για το περιστατικό βίας κατά δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη: Ομιλεί για τις “στρατηγικές αγωγές” εναντίον του εκδότη του Documento

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: