Στους Αγίους Τόπους για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ: Μονόδρομος η νίκη έστω μέσω πέναλτι

FILE PHOTO: Παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Τα ρέστα του για την πρόκριση στον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League παίζει ο ΠΑΟΚ στο «Τέντι Στέντιουμ» (Πέμπτη 3/8, 20:30) με αντίπαλο την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Επειτα από το 0-0 της Τούμπας και με δεδομένο πως δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, η νίκη κρίνεται επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Εκτός κι αν…

Ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε τους παίκτες του να προπονηθούν και στα πέναλτι, μιας και το ενδεχόμενο νέας ισοπαλίας στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας, δεν είναι απίθανο ενδεχόμενο. Οι «ασπρόμαυροι», επεκτείνοντας και στην περυσινή περίοδο, έχουν αποτύχει να σκοράρουν σε τρεις σερί «τελικούς»: στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που τους «έριξε» στην 4η θέση, στην ήττα 2-0 από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και στο 0-0 με την Μπεϊτάρ την περασμένη Πέμπτη (27/7).

Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε η επέμβαση του Μιγκέλ Σίλβα στο πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στα πρώτα λεπτά, για να μην αλλάξει η ροή του παιχνιδιού. Ο Λουτσέσκου ενισχύεται με τις επιστροφές των Ντόουγκλας Αουγκούστο και Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ κι ο Μπουανά Αλί Σαμάτα θα έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του.

  • Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που επισκέφτηκαν τον Πανάγιο Τάφο, που βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, ξέρουν πως η Μπεϊτάρ θα παραταχθεί με συνταγή παρόμοια του πρώτου αγώνα: κλεισμένη στα καρέ της, με προοπτική να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση. Σενάριο που κάνει ακόμη πιο εύκολο για τον Γιόσι Αμπουκασίς η χρησιμοποίηση του 28χρονου Νιγηριανού φορ Φρεντ Φράιντεϊ, ο οποίος δεν έπαιξε στην Τούμπα λόγω προβλήματος με τη VISA του.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο κατάμεστο «Τέντι Στέντιουμ» θα είναι ο Γάλλος Μπενουά Μιλό, ενώ όποια ομάδα προκριθεί θα βρει απέναντί της στον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League τη Χάιντουκ (10/8 στο Σπλιτ το πρώτο ματς).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΜΠΕΪΡΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπίτον, Ντγκανί, Κριάφ, Μορόζοφ, Αζάρια, Ασκεναζί, Ζάι, Νικολαέσκου, Κορσιά, Φράιντεϊ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Σαμάτα.

Χαρούμενος δηλώνει ο Γιοβάνοβιτς για την πρόκριση: Έκλεισε και στόπερ, τον διεθνή Έρικ Πάλμερ-Μπράουν από τη γαλλική Τρουά

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: