Ρατσιστικό επεισόδιο στη Χλώρακα, απαγωγή Ελληνοκύπριου εθνοφρουρού από 10 Σύρους που κρατούσαν μαχαίρια: Έζησε εφιαλτικές στιγμές, έρευνα από την Αστυνομία

Φωτογραφία του καναλιού ΑΝΤΕΝΝΑ από τα επεισόδια στη Χλώρακα. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του καναλιού




Μία ανάρτηση που κοινοποιείται από χρήστη σε χρήστη του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των κυπριακών αρχών, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από την Αστυνομία.

Η εν λόγω ανάρτηση έγινε πριν 14 ώρες από δημοσιογράφο και από εκείνη την ώρα έγινε Viral.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι 18χρονος Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός ενώ περπατούσε αμέριμνος στη Χλώρακα, έπεσε θύμα απαγωγής από 10 Σύρους με μαχαίρια και έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τους.

Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, ο 18χρονος οδηγήθηκε από τους Σύρους σε απόμερη περιοχή, ενώ όλο το συμβάν οπτικογραφήθηκε από τους Σύρους και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, λίγη ώρα μετά το βίντεο διαγράφηκε από τα social media. Η Αστυνομία, όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, έχει αντιληφθεί την ανάρτηση και διερευνά τη διαδικτυακή καταγγελία.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η έρευνα της αστυνομίας γίνεται αυτεπάγγελτα χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία ενώπιον της μέχρι στιγμής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «υπάρχουν εύλογες υποψίες» ότι το περιστατικό συνέβη.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Εφιαλτικές ώρες στα χέρια μαινόμενων Σύρων, έζησε χθες την νύχτα 18χρονος Ελληνοκύπριος στρατιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί εντοπίστηκε να περπατάει μόνο του στην Χλώρακα την ώρα των επεισοδίων.

Οπλισμένοι με μαχαίρια δέκα περίπου Σύροι εκτοξεύοντας θανάσιμες απειλές, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν σε απόμερη παραλία της Χλώρακας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αλλοδαποί ( κατά άλλους καημένοι μετανάστες) τον βασάνισαν, τον χτύπησαν αλλεπάλληλα σε διάφορα μέρη του σώματός τους ενώ μάλιστα βιντεογράφισαν την φρίκη ανεβάζοντας βίντεο στο Τικ Τοκ.

Μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, διέγραψαν το βίντεο φοβούμενοι σύλληψη τους. Στο βίντεο οι Σύροι κραδαίνοντας μαχαίρια, απειλούσαν να σκοτώσουν τον στρατιώτη και το θύμα εκλιπαρούσε για έλεος.

Οπως είμαι σε θέση να γνωρίζω το σώμα του νεαρού φέρει τραύματα ενώ ο ίδιος βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ενήμερη από την πρώτη στιγμή τελεί η Εθνική Φρουρά για την υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού Ελληνοκύπριου 18χρονου εθνοφρουρού στη Χλώρακα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, η Εθνική Φρουρά δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες για το περιστατικό, αφού η υπόθεση «είναι στα χέρια» της Αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αρμόδιες πηγές, ο 18χρονος βρισκόταν σε άδεια από το στρατόπεδο το οποίο υπηρετεί, κατά την ημέρα που προκλήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό.

  • ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ

Η Αστυνομία στην Πάφο ερευνά υπόθεση απαγωγής που φέρεται να συνέβη στα τέλη Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι το φερόμενο ως θύμα δεν προέβη σε καταγγελία μετά τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 28 Ιουλίου, 2023 και περί ώρα 23:00 δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι πρόσωπα αραβικής καταγωγής απήγαγαν Ελληνοκύπριο και αφού τον μετέφεραν σε παραλία της Πάφου τον εγκατέλειψαν.

Αμέσως διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, και εντοπίστηκε το φερόμενο ως θύμα. Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία εκ μέρους του για το συμβάν αυτό.

Παρά ταυτά η Αστυνομία ένεκα της σοβαρότητας των διαπραχθέντων αδικημάτων σε συνδυασμό με τα πρόσφατα γεγονότα αντιπαράθεσης Ελληνοκυπρίων και Αράβων στην επαρχία Πάφου ενήργησε αυτεπάγγελτα στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μέσα στα πλαίσια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε μαρτυρία για εμπλοκή δύο προσώπων αλλοδαπών εναντίον των οποίων χτες Τετάρτη εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕ και το ΚΑΝΑΛΙ OMEGA- Λευκωσία, Κύπρος

Για τη Λευκωσία πρώτιστο μέλημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας: Μέτρα για να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά όπως αυτά της Χλώρακας, δήλωσε ο Λετυμπιώτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: