Πολύ στενή η προβιά του… «φιλειρηνιστή» για τον Ερντογάν που ομολογεί: «Εχουμε παράδοση στρατιωτικού έθνους»

O ισλαμιστής Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στην Σχολή Εθνικής Άμυνας φωτο Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μακροσκελή ομιλία του σήμερα το απόγευμα, στην Σχολή Εθνικής Άμυνας και στο πλαίσιο τελετής απονομής διπλωμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ενόσω εργαζόμαστε ειλικρινά για τη διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια, προσπαθούμε παράλληλα να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την Ευρώπη και την Ασία, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονές μας, με εποικοδομητική κατανόηση, δηλαδή εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας και να μειώσουμε τον αριθμό των εχθρών μας».

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης και στα εγχώρια εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας: «Πρόσφατα ανακοινώσαμε καλά νέα για το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος Kaan και θα δούμε τα αεροσκάφη μας να απογειώνονται πριν από το τέλος του 2023. Εδώ και λίγες ημέρες πραγματοποιήσαμε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή βολής του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς Siper. Σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο να πουλάμε συστήματα αεράμυνας σε εκείνους που αρνούνται να μας δώσουν συστήματα αεράμυνας επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές του μαχητικού μας αεροσκάφους, Kızılelma και να το προσθέσουμε στο δυναμικό του στρατού μας το συντομότερο δυνατό».

Για τις διεθνείς εξελίξεις δήλωσε: «Σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι δημόσιες δαπάνες για την άμυνα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο μαζί με τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού, σύγχρονου και πειθαρχημένου στρατού με υψηλή αποτρεπτική ικανότητα αναγνωρίζεται πλέον από όλους, σε Ανατολή και Δύση. Τα κράτη, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια σχεδίαζαν με βάση την ουδετερότητα ως αξία, σήμερα παλεύουν να ενταχθούν σε μια αμυντική συμφωνία. Η Τουρκία, ως χώρα με παράδοση στρατιωτικού έθνους, είναι ένα από τα πιο προετοιμασμένα κράτη για αυτή τη νέα περίοδο γεωπολιτικής και πολιτικής γεωγραφίας».

Με πληροφορίες από ertnews.gr/ Γιάννης Μανδαλίδης

Σε… αγωνία κρατά ο Πούτιν τον Ερντογάν: «Σύντομα» θα συναντηθούμε στη Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: