Ποιοι φοβούνται τον Μενέντεζ και θέλουν να κλείσει το στόμα του; Οι Τούρκοι βεβαίως, οι Ρώσοι που τον …τιμώρησαν με κυρώσεις, οι γνωστοί ως «νενέκοι» και οι ακροδεξιοί

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ στο συνέδριο των Κυπρίων Αποδήμων, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες άγριες επιθέσεις από την  Άγκυρα μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), που ελέγχει ο ισλαμιστής πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Το “αμάρτημα” του ήταν επειδή μίλησε από τη Λευκωσία για την τουρκική εισβολή και κατοχή και ζήτησε την πραγματική και παραδειγματική τιμωρία της.

Ήταν αναμενόμενο διότι η παρουσία του κ. Μενέντεζ στη Γερουσία, σε ηγετική θέση που του δίνει το δικαίωμα να «παγώνει» τη στρατιωτική βοήθεια σε αυταρχικές χώρες, όπως η Τουρκία, χαλάει τη «σούπα» στον Ερντογάν. Λόγω του φιλέλληνα γερουσιαστή δεν μπορεί πια να εκβιάζει την υπερδύναμη Αμερική και να παίζει τα ανάρμοστα παιγνίδια του.

Ο κ. Μενέντεζ μίλησε πρώτος για τη σχέση του Τούρκου προέδρου με τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Κατάλαβε αμέσως ότι είναι ο “Δούρειος Ίππος” του Ρώσου ηγέτη μέσα στο ΝΑΤΟ και τον κατήγγειλε.

  • Δέχεται επιθέσεις και από τη Μόσχα, η οποία τον έχει θέσει κάτω από …κυρώσεις -πρόκειται για ανέκδοτο βέβαια. Ο Βλαδίμηρος Πούτιν του έχει απαγορεύσει(!) να επισκεφθεί τη Ρωσία!!! Με το σκεπτικό ότι είναι εχθρός του αυταρχικού ηγέτη της χώρας, επειδή πρωτοστατεί στην στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας.

Απ’ εκεί και πέρα, και το ομολογώ, δεν ανέμενα πως «ελληνικές» φωνές θα ξεκινούσαν μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Αμερικανού νομοθέτη.

Οπαδοί του «ναι» στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν έχυσαν όξος και χολή χρησιμοποιώντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal η οποία περιγράφει τη διαδικασία μίας δικαστικής υπόθεσης που αφορά τη σύζυγο του, με την οποία δεν ήταν παντρεμένος τότε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κυνηγηθεί ο γερουσιαστής για να τιμωρηθεί για τις θέσεις που εκφράζει και τις υποστηρίζει μέχρι το τέλος. Πριν από μερικά χρόνια, επειδή διαφώνησε με την κυβέρνηση του Δημοκρατικού -κατά τα άλλα- Μπάρακ Ομπάμα για την Κούβα, τη Συρία και το Ιράν, η τότε κυβέρνηση τον ταλαιπώρησε αφάνταστα στα δικαστήρια. Και νίκησε. Ότι και να λένε οι «νενέκοι» της Κύπρου και οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί της Ελλάδας.

Τότε τον κατηγόρησαν με ψεύτικα “στοιχεία” ακόμα και για δήθεν σχέσεις με ανήλικες κοπέλες στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο τέλος αποδείχθηκε ότι τα δύο κορίτσια πληρώθηκαν για να καταθέσουν εναντίον του. Ο πατέρας τους που πληροφορήθηκε την ιστορία ξεκαθάρισε ότι δεν συνάντησαν ποτέ τον γερουσιαστή.

Χάρηκαν λοιπόν οι Τούρκοι, σίγουρα και οι Ρώσοι, χάρηκαν κάποιες τύπισσες στην Κύπρο που ταλαιπωρείται ο γερουσιαστής, χάρηκαν και οι ακροδεξιοί της Αθήνας, που καθοδηγούνται από τη ρωσική πρεσβεία.

  • Και δεν σκέφτηκαν, οι «νενέκοι» και οι ακροδεξιοί, ότι είναι ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου, που παλεύει για τα στρατηγικά συμφέροντα της Πατρίδας του πρωτίστως, τα οποία (συμφέροντα), όπως πιστεύει και δηλώνει ο ίδιος, ταυτίζονται απόλυτα με την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Οι «νενέκοι» στη Λευκωσία είναι βέβαιοι ότι η στάση του γερουσιαστή δεν …επιτρέπει στον Ερντογάν να κάνει …υποχωρήσεις για να λυθεί το Κυπριακό. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «μειοδότες», αλλά εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις. Είναι απαράδεκτοι και άθελά τους(;) εξυπηρετούν την κατοχική Τουρκία.

Όσον αφορά τους Έλληνες ακροδεξιούς, αυτοί εκτελούν εντολές της ρωσικής πρεσβείας.

Καταλήγοντας, είναι ευτύχημα ότι ο γερουσιαστής δεν δίνει την παραμικρή σημασία στους εχθρούς του (χωρίς εισαγωγικά) στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Τιμά τους φίλους του, ειδικά τους ομογενείς, και θα συνεχίσει να μάχεται μαζί τους για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η παρέα της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον βρεθήκαμε με τον γερουσιαστή την Παρασκευή και το Σάββατο, σε συνάξεις που διοργάνωσε ο Πανίκος Παπανικολάου -ο οποίος με τη σειρά του δέχθηκε αήθη, με τη χρήση fake news, επίθεση από την πρόεδρο του ΟΠΕΚ- και όσα ακούσαμε μας ικανοποίησαν στο έπακρο. Όσο οι πολίτες της Νέας Ιερσέης τιμούν τον κ. Μενέντεζ με τη ψήφο τους:

  • Τα αμερικανικά μαχητικά F-16 δεν θα δοθούν στον Ερντογάν όσο παραμένει ένας κακός σύμμαχος της Αμερικής, και
  • Πιστεύει πως ήρθε η ώρα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τα Βαρώσια.

Ο κ. Μενέντεζ μας έχει συνηθίσει να τιμά το λόγο του. Δεν υποσχέθηκε τίποτα στους ομογενείς μας που δεν το υλοποίησε. Είναι ο πολιτικός των πράξεων, όχι των λόγων.

Γι’ αυτό, η Ομογένεια μας θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει μέχρι το τέλος, προς λύπη των Τούρκων, των Ρώσων, των «νενέκων» της Κύπρου και των ακροδεξιών της Ελλάδας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μία ιστοσελίδα στην Ελλάδα, με περίεργες θέσεις και διασυνδέσεις, έχει αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του …”κατηγόρου” του φιλέλληνα γερουσιαστή. Η στάση της είναι τουλάχιστον περίεργη. διότι έχει κάνει τόσα πολλά ο κ. Μενέντεζ για την Ελλάδα και την Κύπρο και δεν τα έχει αναφέρει ποτέ, μα ποτέ. Και ψάχνει καθημερινά να βρει οτιδήποτε το αρνητικό για να κτυπήσει τον πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Άξιος ο μισθός του εκδότη της. Κάνει χαρούμενο τον Ταγίπ και τον Βλαδίμηρο…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όλοι συμφωνούμε ότι οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών: Αν ισχύει, η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό, και να τον προστατεύσει (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: