Πέντε συλλήψεις διακινητών σε Καβάλα, Ροδόπη, Έβρο, Δράμα: Με κλεμμένα ΙΧ μετέφεραν 29 μετανάστες από Τουρκία

FILE PHOTO: Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στις Φέρες στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Πέντε διακινητές -οι τέσσερις αλλοδαποί, που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 29 μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης, του Έβρου και της Δράμας.

Στις δύο από τις περιπτώσεις για τα αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν και κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε δηλωθεί σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής η κλοπή τους.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, στην Εγνατία οδό Καβάλας -Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν ημεδαπό διακινητή, τον οποίο εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης – Σαπών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών αλλοδαπός διακινητής, που εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του. Για το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 9η Αυγούστου 2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, που εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τέταρτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Επαρχιακή οδό Δαδιάς –Γιαννούλης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Δράμας –Αμφιπόλεως, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη.

  • Για το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 18η Αυγούστου 2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Τα αυτοκίνητα και στις πέντε περιπτώσεις κατασχέθηκαν, όπως και χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Τυχερού, Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

110.000 τετραγωνικά χλμ καλύπτει ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές το πρωί της Τρίτης-Εικόνα ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: