Παραμένουν σε ετοιμότητα τα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, λέει ο εκπρόσωπος της: Ομιλεί για ήρεμη κατάσταση, αλλά οι Τούρκοι βρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη

Άνδρες και γυναίκες της Ειρηνευτικής Δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) επί τω έργω στην Κύπρο. Φωτογραφία via UNFICYP




Ήρεμη είναι η κατάσταση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, δήλωσε την Κυριακή το πρωί στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Αλίμ Σιντίκ.

«Όλα είναι ήρεμα. Οι ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών διατηρούν παρουσία στην περιοχή και συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραμένει σε ετοιμότητα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επανέναρξη των εργασιών», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιντίκ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Την ίδια αλλοπρόσαλλη γραμμή συνεχίζει να ακολουθεί η Τουρκία, μετά τη διεθνή καταδίκη της κατοχικής επίθεσης εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η στάση των κυανόκρανων είναι και… «απαράδεκτη» και «εξαιρετικά λανθασμένη».

Μετά τις παρεμφερείς δηλώσεις του διπλωματικού συμβούλου του Ερντογάν για το θέμα, και ο Ομέρ Τσαλίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επανέλαβε την απαράδεκτη επίσημη θέση της Άγκυρας ότι η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει δήθεν «ανθρωπιστικά» χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό».

Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι «από την άλλη πλευρά, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη».

«Η εν λόγω στάση του Ειρηνευτικού Σώματος, με στόχο να ευχαριστήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά, έχει βλάψει την ύπαρξη και τη φήμη του στην ίδια την Κύπρο», υποστηρίζει ο απαράδεκτος Τσελίκ.

  • Κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως με δεύτερη ανάρτησή του ο Τσελίκ ισχυρίζεται πως η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο κάνει διακρίσεις υπέρ των Ελληνοκυπρίων.

Ειδικότερα, υποστηρίζει πως «η ειρηνευτική δύναμη επέτρεψε την κατασκευή των δρόμων Λάρνακας – Δεκέλειας – Αγίας Νάπας και Πύλης-Βορόκλινης, που κατασκευάστηκαν από τους Έλληνες απαλλοτριώνοντας τουρκικά εδάφη.

Ως εκ τούτου, η στάση του Ειρηνευτικού Σώματος απέναντι στην τουρκοκυπριακή πλευρά εμπεριέχει δύο μέτρα και δύο σταθμά και έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ουδετερότητά του».

Η Λευκωσία και η Αθήνα δεν έχουν καμία πολυτέλεια να αφήσουν αναπάντητες τις προκλήσεις του “Βλαδίμηρου” Πούτιν και του Γκουτέρες: Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: