Ο Κλοπ ανησυχεί για την σαουδαραβική μεταγραφική επέλαση στην Ευρώπη και ζητά από FIFA – UEFA να βρουν λύσεις

File photo: Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ. EPA, TIM KEETON




Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τις δυσάρεστες συνέπειες του προγράμματος μεταγραφών στη Σαουδική Αραβία, ζητώντας από τις ποδοσφαιρικές αρχές να το ρυθμίσουν, καθώς αυξάνεται η αποχώρηση παικτών από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Από τη Σιγκαπούρη, όπου η ομάδα του πρόκειται να αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε φιλικό αγώνα αύριο (2/8), ο Κλοπ εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή αποχώρηση του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ και νυν παίκτη της Μπάγερν, Σάντιο Μανέ, στη Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας.

Περιγράφοντας την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας ως «μαζική», εξήγησε ότι «το χειρότερο είναι ότι η μεταγραφική περίοδος στη Σαουδική Αραβία κλείνει τρεις εβδομάδες αργότερα από ό,τι στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «η FIFA και η UEFA πρέπει να βρουν λύσεις».

Από την αρχή της χρονιάς, οι σύλλογοι στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα έχουν πολλαπλασιάσει τις αποκτήσεις παικτών, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Βραζιλιάνος μέσος Φαμπίνιο έγινε τη Δευτέρα ο τρίτος παίκτης των «κόκκινων» που έφυγε για τη Σαουδική Αραβία αυτό το καλοκαίρι, υπογράφοντας για τρία χρόνια στην Αλ Ίτιχαντ, μετά τους Τζόρνταν Χέντερσον και Ρομπέρτο Φιρμίνιο.

«Έχει ήδη επιρροή για εμάς σίγουρα. Θα πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε», πρόσθεσε ο Κλοπ.

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ, ρωτήθηκε επίσης για τις επιπτώσεις των μεταγραφών που κάνουν οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας, κάνοντας σύνδεση με το δέλεαρ της κινεζικής Super League πριν από μερικά χρόνια:

«Είναι ίσως αρκετά παρόμοιο με αυτό που συνέβη όταν η Κίνα ξεκίνησε το πρωτάθλημά της», εξήγησε. «Υπήρχε μια παρόμοια βιασύνη και τώρα βλέπουμε ένα άλλο πρωτάθλημα να προσπαθεί να γίνει πιο δημοφιλές και διάσημο. Είναι λίγο πολύ νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη γνώμη», πρόσθεσε ο Τούχελ, ορίζοντας τον εαυτό του «ως έκπληκτος παρατηρητής» από την κατάσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Σαουδική Αραβία: Στο πλυντήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα με απορρυπαντικό εξωφρενικές μεταγραφές και αμαρτωλές χορηγίες ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: