Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στηρίζει την Πορεία Μνήμης για τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού: Οι Τούρκοι ήρθαν για όλη την Κύπρο, όχι μόνο τη μισή…

File Photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερο μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στο Παραλίμνι. Φωτογραφία Α. ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΟΥ, ΚΥΠΕ




«Σαράντα εννιά (49) χρόνια από την κατοχή και 27 χρόνια από την θυσία του Σολωμού και του Ισαάκ έχουμε χρέος εκείνη την αγωνιστικότατα που χάθηκε στα μισά του δρόμου να την ξαναβρούμε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος ενώπιον της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Τόνισε επίσης:

«Αφήσαμε τους Τούρκους να προγραμματίζουν και να υλοποιούν τα σχέδια τους. Να μην έχουμε αμφιβολία για τα σχέδια της Τουρκίας.

Ξέρουμε από την ιστορία ότι ήδη από το 1920 , όταν ο στρατός μας βρισκόταν στην Μικρά Ασία και δεν φαινόταν η Μικρασιατική Καταστροφή έκαναν την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και ο Μουσταφά Κεμάλ τους καθοδήγησε να βγάλουν κάποιες αποφάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν η ανάκτηση της Κύπρου, μέρος της Συρίας και του Ιράκ. Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια και ο χρόνος τους παραμένει ο ίδιος», είπε ο κ. Γεώργιος και πρόσθεσε:

“Όσες Κυβερνήσεις και αν πέρασαν από την Τουρκία μετά την Συνθήκη της Λωζάνης δεν άλλαξαν στόχο. Πρέπει να ξέρουμε ότι δεν ήρθαν ούτε για την ευημερία των Τουρκοκυπρίων ούτε για την μισή Κύπρο. Ήρθαν για όλη την Κύπρο. Κοντά μας στέκει να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια και θα ματαιωθούν όταν εμείς καταλάβουμε τον κίνδυνο, ξυπνήσουμε και αναλάβουμε τις ευθύνες μας», επεσήμανε, και τόνισε:

«Η νεότητα είναι εκείνη που δεν ισοπεδώθηκε ακόμα από την ζωή και δονείται από αξίες και ιδανικά. Αξίες της ελευθερίας της Πατρίδας και της Θρησκείας είναι εκείνα τα οποία που πρέπει να δονούν κάθε νέο και πρέπει να εμφυστεύσουμε ξανά σε όλους τους νέους, Αυτόν τον πόθο για ελευθερία και απελευθέρωση του τόπου μας.

Είμαι περήφανος για εσάς και η Εκκλησία είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια αφύπνισης της εθνικής μας συνείδησης. Η Εκκλησία θα είναι πάντα πρωτοπόρος σε όλους τους αγώνες για απελευθέρωση.

Μεταφέρω τις ευλογίες της Εκκλησία και εύχομαι όλα όσα έχετε στο μυαλό σας για αυτό τον σκοπό να ευοδωθούν και ο Θεός να μας αξιώσει να δούμε και την απελευθέρωση του τόπου μας. Αιωνία η Μνήμη και του Σολωμού και του Ισαάκ», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Δεν υπάρχει σωτηρία… Η κ. Αννίτα Δημητρίου αδυνατεί να καταλάβει γιατί είναι πρόβλημα η πρόσκληση σε κατοχική εκδήλωση του ψευτο-“δημάρχου” της κατεχόμενης Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: