Δεν υπάρχει σωτηρία… Η κυρία Αννίτα Δημητρίου αδυνατεί να καταλάβει γιατί είναι πρόβλημα η πρόσκληση σε κατοχική εκδήλωση του ψευτο-“δημάρχου” της κατεχόμενης Αμμοχώστου

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου (Α) με την Ελληνίδα υπουργό Νίκη Κεραμέως. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




«Όσοι περισσότεροι και όσες περισσότερες ενώσουμε τη φωνή μας στην αντικατοχική εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να καταδικάσουμε την εισβολή και τη συνεχιζόμενη για 49 χρόνια κατοχή είναι ευπρόσδεκτοι και ευπρόσδεκτες».

Τα παραπάνω είπε η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κα Αννίτα Δημητρίου, η οποία σίγουρα δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να αποσταλεί πρόσκληση στον ψευτο-“δήμαρχο” της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Και το γεγονός ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα, δείχνει και πόσο επικίνδυνη είναι για το εθνικό θέμα της Κύπρου.

Σημείωσε πως δυσκολεύεται να κατανοήσει γιατί πήρε τόσες διαστάσεις το ζήτημα με την πρόσκληση προς τον Τουρκοκύπριο ψευτο-«δήμαρχο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου όπως παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια.

Η κα Δημητρίου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους υπενθύμισε πως στη συγκεκριμένη αντικατοχική εκδήλωση μετέχουν κάθε χρόνο και Τουρκοκύπριοι.

«Είναι αντικατοχική εκδήλωση για το βίαιο και αποτρόπαιο έγκλημα που εξακολουθεί να συμβαίνει για 49 χρόνια στην Κύπρο. Και αν πράγματι εννοούμε ότι θέλουμε να εργαστούμε συντονισμένα για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και να επανενώσουμε την πατρίδα μας στη βάση του δικαίου, όλες αυτές οι δηλώσεις που παρακολουθώ με απογοήτευση, πρέπει να σταματήσουν».

Δεν θα πρέπει, πρόσθεσε, είτε να διχάζουμε τον λαό είτε σπέρνοντας φοβικά σύνδρομα να απομακρύνουμε την όποια θετική εξέλιξη για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, κατέληξε, είναι ξεκάθαρη: Μέσα από πρωτοβουλίες και αντικατοχικές εκδηλώσεις πρέπει να στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα ότι καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα και εργαζόμαστε μεθοδικά για επανεκκίνηση του διαλόγου.

Ο παράνομος ψευτο-“δήμαρχος” της κατεχόμενης Αμμοχώστου έκανε πίσω: Δεν θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση για την Πόλη του Ευαγόρα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: