Ο υπέροχος Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος πρωταθλητής με χρυσό άλμα 8,52 στην τελευταία προσπάθεια [videos]

epa10818487 Miltiadis Tentoglou of Greece celebrates after winning the gold medal in the Men’s Long Jump final of the World Athletic Championships in the National Athletics Centre in Budapest, Hungary, 24 August 2023. EPA/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT




Με άλμα 8,52 εκαστοστά στην 6η και τελευταία προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ στον τελικό του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τεράστια ανατροπή στο έκτο και τελευταίο άλμα του και με 8,52μ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.




O 25χρονος κορυφαίος αθλητής μας, γέννημα – θρέμμα των Γρεβενών, κέρδισε έτσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκό Γέιν Πίνοκ με 8,50μ. και στην τρίτη τον Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) με 8,27μ.

Ο Τεντόγλου μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και στο πρώτο του άλμα «πέταξε» στα 8,50μ.  σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση.

Το ελληνικό κοινό στο στάδιο ενθουσιάστηκε αλλά εκείνος ζήτησε ηρεμία, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση «calma, calma».




Η δεύτερη προσπάθεια του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι ήταν άκυρη, για να δει στη συνέχεια τον Τζαμαϊκανό Γέιν Πίνοκ να πιάνει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύτερο άλμα του.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο σημείωσε 8,39μ. στην τρίτη του προσπάθεια, παραμένοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκατοστό, καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε 8,40μ. στην πρώτη προσπάθεια του.




Άκυρο ήταν και το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου, με τον Πίνοκ (άκυρος στην τρίτη του προσπάθεια) να ακολουθεί με 8,03μ.

Στην προτελευταία προσπάθεια του, ο Έλληνας άλτης έπιασε τα 8,30μ., με τον Τζαμαϊκανό να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με 7,96μ.

Στην έκτη και τελευταία ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που έψαχνε και με 8,52μ. ανέβηκε στην κορυφή!




 

 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου: Έβδομη στα ημιτελικά των 200μ. η Εμμανουηλίδου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: