Μετά τη φωτιά άλλη μία απώλεια για την Παναγία των Παρισίων: Ο επικεφαλής της αποκατάστασης της πέθανε σε ατύχημα στα Πυρηναία

FILE PHOTO Η τοποθέτηση του πρώτου ξύλινου πλαισίου στο εργοτάξιο του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, Γαλλία, 11 Ιουλίου 2023. EPA/TERESA SUAREZ




Ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, ενώ έκανε πεζοπορία στα Πυρηναία.

Ο θάνατος του στρατηγού Ζαν-Λουί Ζορζελέν έγινε γνωστός από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Το έθνος χάνει έναν από τους σπουδαίους στρατιώτες του. Η Γαλλία, έναν από τους μεγάλους υπηρέτες της. Και η Παναγία των Παρισίων, τον αρχιτέκτονα της αναγέννησής της», έγραψε ο Μακρόν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, επισήμως γνωστό ως Twitter.

Διάσημο τοπόσημο, ο καθεδρικός ναός έχει κλείσει για αναστήλωση και αποκατάσταση από τότε που μια πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019 κατέστρεψε τη στέγη του και το κωδωνοστάσιό του.

Ο Ζορζελέν, ένας 74χρονος στρατηγός, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διορίστηκε να ηγηθεί της ανακαίνισης μετά την πυρκαγιά. Οι αρχές ελπίζουν να ανοίξουν ξανά τον καθεδρικό ναό έως το 2024, όταν η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί στο προηγούμενο σχέδιό της, συμπεριλαμβανομένου του κωδωνοστασίου ύψους 96 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ-λε-Ντικ στα μέσα του 1800.

Με πληροφορίες από AFP Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡ.ΜΙ
Ελλάδα Αθήνα 

Ιταλοί άφησαν απλήρωτο λογαριασμό σε αλβανική ταβέρνα και η Μελόνι έδωσε εντολή στον πρέσβη της: «Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων, σε παρακαλώ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: