Κρίσιμη η κατάσταση του τουρίστα που τραυματίσθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Αποκολλήθηκε βράχος μετά από σεισμό [video]

H στιγμή της μεταφοράς του τραυματία από το ελικόπτερο στο ασθενοφόρο. Photo via screenshot video ERTnews




Η πτώση βράχων που ακολούθησε του σεισμού που σημειώθηκε νότια – νοτιοανατολικά της Παλαιοχώρας στα Χανιά, τις πρωινές ώρες, οδήγησε στον βαρύ τραυματισμό ενός 45χρονου Ισπανού τουρίστα.

Ο τραυματισμός του άνδρα, προήλθε όταν αποκολλήθηκε μέρος βράχου μετά το σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Ανώπολης και από την ΠΥ Βρυσών, καθώς και η ΕΜΑΚ ενώ υπήρξε και συνδρομή ελικοπτέρου για την παραλαβή και μεταφορά του τραυματία.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής και απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό του άτυχου τουρίστα βρισκόταν γιατρός από την Αγ. Ρούμελη έως και την μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η κατάσταση του κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη και αποφασίσθηκε ακρωτηριασμός.




Πσράλληλα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου στη θέση Ξυλόσκαλο και τη σύγκλιση ΣΟΠΠ υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μεταβαίνουν εν πλω στην Αγία Ρούμελη προκειμένου να συντονίσουν επιτόπου την επιχείρηση εκκένωσης του δρυμού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης των 667 επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έξοδος από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης. Την επιχείρηση εκκένωσης συντόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής. Παράλληλα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής απέπλευσαν προς την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης το φαράγγι της Σαμαριάς Κρήτης, προς τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ιδιωτικό σκάφος σε ετοιμότητα.

Το μήνυμα από το 112

Στις 12 το μεσημέρι είχε σταλεί μήνυμα απο το 112, με το οποίο καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνες περιοχές όπως φαράγγια και βράχους λόγω της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

«Ο σπόρος της καταστροφής»: Γιατί κάηκε φέτος το καλοκαίρι τόσο μεγάλη δασική έκταση στην Ελλάδα; Κι όμως, υπάρχουν απαντήσεις στο βασανιστικό αυτό ερώτημα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: