Κρατικό διαλυτήριο: Ακούσαμε από την κυβέρνηση, να λέει ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση της δολοφονίας του Μιχάλη και θα αποδοθούν οι ευθύνες… Αλήθεια;

Οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, οδηγούνται στον Ανακριτή, Αθήνα, Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Είναι απορίας άξιο πως το μεγαλύτερο υπουργικό συμβούλιο της Ευρώπης δεν κατάφερε να εντοπίσει τους εγκληματίες χούλιγκαν, που εισέβαλαν στη χώρα μας ανενόχλητοι διασχίζοντας ολόκληρη την δυτική Ελλάδα, προκειμένου να στήσουν ενέδρα θανάτου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Παράλληλα και το λεγόμενο επιτελικό κράτος, δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δολοφόνους εισβολείς, παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν δεχθεί από Κροατία και Μαυροβούνιο. Ακόμη και τους αριθμούς των αυτοκινήτων, που επέβαιναν οι αιμοβόροι νεοναζί είχαν και δεν στάθηκαν ικανοί, να κινητοποιήσουν, την εν ραστώνη διατελούσα, εκτελεστική εξουσία.

Αυτή η πολιτική γκέλα δεν χωνεύεται με τίποτα. Τα ίδια Παντελάκη μου το ίδια Παντελή μου, που λέει και ο λαός. Μετά από ενάμιση χρόνο βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, μόνο που τώρα το θύμα δεν ήταν ο Άλκης, αλλά ο Μιχάλης. Διαφορά καμία.

Αν κάποιοι πουν ότι για όλα φταίνε οι έξι τροχαίοι της Ιόνιας Οδού, τότε είναι σαν να επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Μάταια όμως. Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο, που κράτησαν τότε Θερμοπύλες.

  • Τι κι αν λείπουν οι πολλοί σε διακοπές, τι κι αν η αντιπολίτευση ασχολείται με τα εσωτερικά της, τι κι αν τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, η πραγματικότητα ενός κράτους ημετέρων και όχι αξίων, παρουσιάζεται γυμνή ενώπιον μας.

Και βεβαίως οι ευθύνες φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί ενός κακού μύρια έπονται. Κι αυτό έχει να κάνει με την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επειδή, όπως λένε οι φήμες, δεν άρεσε στο Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ακολούθησαν στο υπουργείο, ένας στην προηγούμενη κυβέρνηση και δύο στην φρέσκια, την τωρινή. Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά το τραγικό συμβάν είναι αποκαλυπτικές. Μας είπε ότι δεν είναι αστυνομικός και δεν είναι επιχειρησιακός. Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το κρίσιμο πόστο, τότε γιατί το ανέλαβε.

Όμως χρειάζεται να μας πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως και με ποια προσόντα διόρισε τόσο τον Αττικάρχη, όσο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μήπως γιατί τους βρήκε φιλικούς προς τη Ν.Δ.; Αυτό ήταν το μοναδικό τους προσόν;

Όταν ο Πρωθυπουργός παίρνει τα πάντα επάνω του και δημοσιοποιεί όλες τις αποφάσεις ως προσωπικές, ακόμη και αυτές της επιλογής των Περιφερειαρχών πηγαίνοντας στις περιοχές που θα εκλεγούν για να τους στηρίξει, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι αναλαμβάνει πλήρως και τις ευθύνες, για τις όποιες γκάφες όλων αυτών των αξιωματούχων.

Αλλά και το νέο υπέρογκο υπουργικό συμβούλιο μπάζει από πολλές πλευρές. Πρόσωπα που απέτυχαν στα προηγουμενα τους καθήκοντα, όπως αυτό του αθλητισμού, αναβαθμίστηκαν. Υπήρξαν επιλογές που γέννησαν πολλές απορίες, όπως αυτή της μετακίνησης υπουργού σε αυτό της Κλιματικής Κρίσης.

  • Είδαμε πολιτικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, να καλούνται να διαχειριστούν κρίσιμα υπουργεία για να βγάλουν προφανώς τα κάστανα από την φωτιά, όπως σε αυτά της Παιδείας, της Υγείας, της Δικαιοσύνης.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από ένα μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο, της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη. Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα, γιατί δεν τον έβαλε στο Επικρατείας αφού τον προόριζε για των Εξωτερικών;

Το πρωθυπουργικό σύστημα, που επιβλήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου, βρίσκεται στο απόγειο του. Ένα πρόσωπο αποφασίζει, οι υπουργοί δεν επιτρέπεται να αναλάβουν καμία πρωτοβουλία, πέραν όσων αναγράφονται στον μπλε φάκελο, που τους επιδόθηκε την ημέρα της ορκωμοσίας τους, και όλος ο μηχανισμός κινείται μόνο με εντολές Μητσοτάκη.

Αυτό σημαίνει ενός ανδρός αρχή και πλήρης ανάληψη ευθυνών, για όποια λάθη ή παραλείψεις. Για κάθε στραβό που συμβαίνει γύρω μας, λένε πάντα μονότονα το ίδιο μοτίβο.

Έτσι για μια ακόμη φορά ακούσαμε από την κυβέρνηση, να λέει ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση και θα αποδοθούν οι ευθύνες, όπου αναλογούν. Αλήθεια; Τι λέτε καλέ; Βαρεθήκαμε να ακούμε τις άρες μάρες κουταμάρες. Έλεος πια, δεν αντέχουμε άλλο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα: Χρειάζονται πράξεις και δράσεις, που θα λύνουν και δεν θα διαιωνίζουν τα προβλήματα ρίχνοντάς τους πολίτες βορά στην αδηφάγο γραφειοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: