Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα: Χρειάζονται πράξεις και δράσεις, που θα λύνουν και δεν θα διαιωνίζουν τα προβλήματα ρίχνοντάς τους πολίτες βορά στην αδηφάγο γραφειοκρατία

Κόσμος κατεβαίνει τα σκαλιά στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια ημέρας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Συχνά πυκνά ακούμε την σκωπτική φράση: να ψηφιστεί ένας νόμος που να επιβάλει την εφαρμογή του συνόλου των ελληνικών νόμων από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Αυτή τη φράση αντικατοπτρίζει μια θλιβερή πραγματικότητα και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν τηρούνται. Και είναι και θέμα λαού, που ρέπει δυστυχώς προς την αυθαιρεσία.

Το βλέπει κανείς μπροστά του σε καθημερινή βάση. Στους δρόμους, που κυκλοφορεί, στα κτίρια που βρίθουν αυθαιρεσιών και τώρα με αφορμή τις παραλίες, και την ολοκληρωτική κατάληψη τους.

Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε μια παραλία, που βρίσκεται μεταξύ Νίκαιας και Μονακό. Στο Cap Ferrat. Διαπίστωσα ότι στη μια πλευρά της παραλίας υπήρχε το οργανωμένο κομμάτι με bar-restaurant και ξαπλώστρες και η άλλη ήταν ελεύθερη για να στήσουν οι πολίτες την ομπρέλα τους και την πετσέτα τους. Να ανοίξουν την τσάντα τους και να φάνε το σάντουιτς που έφεραν από το σπίτι τους.

  • Αυτά στην κοσμική Κυανή Ακτή. Εδώ στη χώρα του εύκολου κέρδους και της παρανομίας, τα πάντα όπως λένε, επιτρέπονται και τα πάντα απαγορεύονται.

Η γνωστή πολυνομία, οι αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, οι έλλειψη προσωπικού για τους ελέγχους, είναι συνήθως οι αιτιολογίες που επικαλούνται αρμόδιοι και αναρμόδιοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το θέμα από πολύπλοκο με αφορμή την ολοκληρωτική κατάληψη των παραλιών, έχει δύο απλά στην υλοποίησή του σκέλη. Το ένα έχει σχέση με της αρμοδιότητες των φορέων, που χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν τι δηλ. κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τι οι φορείς του κράτους και το άλλο η αυστηροποίηση των ποινών.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δήμου (ΚΕΔ) δεν μπορεί να ελέγχει όλο το παραλιακό μέτωπο της χώρας. Αυτή η αρμοδιότητα χρειάζεται να εκχωρηθεί στους Δήμους.

Από την άλλη οι ποινές. Αν έχει κάποιος καταλάβει μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που του έχει εκχωρηθεί, πέρα από το μεγάλο πρόστιμο, να κηρύσσεται έκπτωτος και να του αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα να μην έχει δικαίωμα να πάρει μέρος σε επόμενο διαγωνισμό για την ενοικίαση παραλιακών χώρων. Αν συμβούν αυτά τα δύο που αποτελούν και το αβγό του Κολόμβου, οι αυθαιρετούντες θα βάλουν μυαλό.

  • Το θέμα είναι αν οι ασκούντες την εξουσία διαχρονικά, έχουν την πολιτική βούληση να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και τάξη. Κατά τα άλλα από λόγια των πολιτικάντηδων, που επαινούν το κίνημα της πετσέτας, έχουμε χορτάσει.

Πράξεις χρειάζονται και δράσεις, που θα λύνουν προβλήματα και όχι θα τα διαιωνίζουν ρίχνοντάς τους πολίτες βορά στην αδηφάγο γραφειοκρατία και στις δικαστικές διελκυστίνδες.

Πέρα από τα μεγάλα και στα μικρά, που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας, οφείλουν οι κυβερνήσεις να ενσκήψουν και να μην τα αντιμετωπίζουν με την γνωστή υπεροψία των πολιτικών…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι πυρκαγιές και η ανοχύρωτη πόλη: Είναι σαράκι αυτή η μανία να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και στο τέλος να εκθέτουμε την πατρίδα μας στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: