Και ο καιρός τρελάθηκε: Κυκλώνας μετά τους καύσωνες στη Βόρεια Ιταλία, σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις στη Γαλλία [βίντεο]

Πλημμυρισμένες οι αίθουσες του σιδηροδρομικού σταθμού στη Γένοβα από τον κυκλώνα Πομπέα. Photo screenshot via Twitter Silvio Bertoldi 🟩⬜🟥 #Climansia @SilviusBerthold




Ο κυκλώνας Ποπέα, όπως ονομάστηκε στην Ιταλία και που αποτελείται από μια κρύα μάζα αέρα, μπορεί να έφερε μια ανακούφιση από τις καυτές θερμοκρασίες του Νέρωνα, όμως αρχίζει να σαρώνει – τοπικά – τα Βόρεια της χώρας.

Ύστερα από τις πρώτες, εκτενέστερες ζημιές κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 26/08, αυτή τη φορά οι βροχές έπληξαν την πρωτεύουσα της Λιγουρίας, τη Γένοβα, όπου το βράδυ της 27/08 – σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας, Τζιοβάνι Τότι, έπεσαν έως και 200 χιλιοστά βροχής.

Αποτέλεσμα είχε να υπάρξουν πλημμύρες σε διάφορα σημεία της πόλεις, όπως στο σιδηροδρομικό σταθμό Πόρτα Πρίντσιπε, ενώ οι ριπές του ανέμου έφτασαν έως και τα 179 χλμ/ώρα.

Ιδιαίτερη ταλαιπωρία και στις μετακινήσεις. Διάφορες οι καθυστερήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο στις συνδέσεις μεταξύ Γένοβας και Τορίνο.

Οι σφοδρές βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση στο γαλλικό αυτοκινητόδρομο Α43 της περιφέρειας Σαβοϊας, στη γειτονική Γαλλία, ο οποίος συνδέει τη χώρα με την Ιταλία.
Αποτέλεσμα είχε να διακοπεί εν μέρει η οδική κυκλοφορία αλλά και η αναστολή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών, με ακυρώσεις διαφόρων προγραμματισμένων διαδρομών Μιλάνο – Παρίσι.

Οι Ιταλικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση. Σήμερα ο συναγερμός βρίσκεται στο κόκκινο για την ήδη πληγωμένη περιφέρεια Λομβαρδία και στο πορτοκαλί στις περιφέρειες Λιγουρία και Φρίουλι Βενέτσια Τζούλια, σε τμήματα του Πεδεμοντίου, του Βένετο και της Τοσκάνης, αλλά και στην επαρχία του Μπολτσάνο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κάνει τον… Κινέζο η Ιαπωνία για τα ραδιενεργά νερά της Φουκουσίμα: Kαταγγέλει για παρενόχληση από το Πεκίνο όσους διαμαρτύρονται την ώρα που μολύνει τον ωκεανό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: