Κατηγορείται Κύπριος πολιτικός ότι βρίσκεται πίσω από ανώνυμο λογαριασμό στο Twitter: Καταγγελία από τον Γενικό Ελεγκτή, που υπέβαλε αναφορά στο Twitter

Ο Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Φωτογραφία Alpha TV




Το πρόσωπο/πολιτικός πίσω από το βρώμικο account με αποκάλεσε τελευταία λέρα, λέσhι και κτηνό. Έχω υποβάλει σχετική αναφορά στο Twitter.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, που όμως δεν αναφέρει ούτε το όνομα του Κύπριου πολιτικού, ούτε τον χρήστη του λογαριασμού στο Twitter, που τον καθυβρίζει.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει και τα εξής:

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) είναι απαραίτητο στοιχείο διαφάνειας και δημοκρατίας. Δεν μπορεί όμως οι πολίτες να παραμένουν χωρίς έννομη προστασία από αήθεις και κακόπιστες επιθέσεις. Ακόμη κι η νομοθεσία για προστασία των whistleblowers προβλέπει τιμωρία όσων συνειδητά υποβάλλουν ψευδείς καταγγελίες.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, δήθεν στο πλαίσιο αποκάλυψης σκανδάλων, λοιδορεί και ψευδολογεί για όσους, είτε έχει προηγούμενα από το παρελθόν, είτε πιστεύει πρέπει να διαβρώσει για το μέλλον (όλοι οι πολιτικοί πλην κάποιων πολύ συγκεκριμένων, χωρίς οι εξαιρέσεις να διακρίνονται στην κοινή γνώμη για θέματα εντιμότητας έναντι των υπολοίπων, Γενικός Ελεγκτής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Χριστίνα Γιαννάκη) και προστατεύει και κτίζει θετική εικόνα για συγκεκριμένους πολιτικούς. Επίσης πολεμά όποιους αναδεικνύουν τις καταχρήσεις στο ΓεΣΥ και το σκάνδαλο του τερματικού LNG.

Είναι κρίμα που οργανωμένοι πολίτες δίνουν υπόσταση σε ένα ανώνυμο λογαριασμό χωρίς να τους νοιάζει ποιος είναι πίσω και ποια προσωπικά συμφέροντα και πολιτικές επιδιώξεις του εξυπηρετεί. Ούτε κι αν αυτό το πρόσωπο είναι, από ηθικής άποψης, σε θέση να παριστάνει το πρόσωπο που δήθεν θα φέρει κάθαρση.

Ο Γενικός Ελεγκτής έγραψε και τα εξής:

Το πόσο βρώμικο είναι το συγκεκριμένο account φαίνεται και από τις όλο ψεύδη αναρτήσεις του μετά την πρωινή ανάρτηση μου.
Η αδελφή μου διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών (όχι στο Υπουργείο Εσωτερικών όπως ψευδώς αναφέρει για να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ του μακ. Χάσικου) την 1/7/2018.

Για πρώτη φορά για τέτοια θέση Α14 στο ΥΟ έγιναν γραπτές εξετάσεις και η αδελφή μου ήρθε 1η σε μια κατηγορία που είχε 2 θέσεις και 4η στην άλλη που είχε 11 θέσεις. Τελικά την προσέλαβαν στην 2η κατηγορία και την τοποθέτησαν στο ΥπΕσ (εναλλάξιμο προσωπικό). Τελείωσε το λύκειο με 20 στρογγυλό, αποφοίτησε από το Μετσόβιο με 8,67/10, που στην πολιτική μηχανική είναι στα 5 καλύτερα του κόσμου, έχει MBA από το CIIM και PHD από το ΠΚ.

Αν το πρόσωπο/πολιτικός πιστεύει ότι οι διορισμοί αποφασίζονται από τους Υπουργούς, Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Χάρης Γεωργιάδης με τον οποίο οι σχέσεις μου εκείνη την περίοδο ήταν στο χειρότερο τους σημείο. Το ότι παρενέβη υπέρ της αδελφής μου ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ανέκδοτο και απλώς αποδεικνύει πόσο πολύ όζει το account που δήθεν πολεμά τη διαφθορά.

Όσον αφορά την κουνιάδα μου, ήταν και παραμένει έκτακτη φαρμακοποιός και το 2015, όταν συστάθηκε το Αναθεωρητικό Συμβούλιο Φαρμάκων, εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου, όπως άλλοι συνάδελφοι της.

Έγιναν mini interview και την απόφαση επιλογής την επικύρωσε ο τότε Υπουργός Γιώργος Παμπορίδης τον 10/2015 (τον οποίο το συγκεκριμένο account έχει ως Θεό). Έφυγε από το Υπουργείο τον Γενάρη 2021. Δεν ήταν στο γραφείο της ΓΔ όπως ψευδώς αναφέρει.

Η Λευκωσία αναμένει να βγει “λευκός” καπνός από την έδρα του ΟΗΕ: Ο Γιέτζια θα ενημερώσει τον Γκουτέρες και αυτός θα αποφασίσει για τις συνομιλίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: