Επικίνδυνη κλιμάκωση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας με «δάκτυλο» Wagner: Ενισχύει με 1.000 στρατιώτες τη μεθόριο η Βαρσοβία

FILE PHOTO: Πολωνοί στρατιώτες σε γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard στην διάρκεια της μετάβασής τους στο κέντρο ασκήσεων Μπιεντρούσκο, στη δυτική Πολωνία. EPA, JAKUB KACZMARCZYK




Η πολωνική συνοριοφυλακή ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να στείλει ακόμη 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

  • Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής, Τόμας Πράγκα δήλωσε ότι φέτος 19.000 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, από 16.000 πέρυσι.

«Ο στρατηγός (Πράγκα) ζήτησε να μετακινηθούν άλλοι 1.000 στρατιώτες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μάτσεϊ Βοβσίκ.

Η Πολωνία έχει χτίσει ένα φράκτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία, εξοπλισμένο με ηλεκτρονική προστασία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μισθοφόροι της Wagner εθεάθησαν κοντά στα σύνορα.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτκι έχει δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ο Μοραβιέτκι χαρακτήρισε τη ρωσική μισθοφορική δύναμη «εξαιρετικά επικίνδυνη» και είπε ότι «αναπτύχθηκε στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ για να την αποσταθεροποιήσει». Υπολόγισε δε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα από 4.000 μέλη της Wagner στη Λευκορωσία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βαρσοβία, Poland

Μεγάλη έκρηξη στη δυτική Τουρκία με 10 τραυματίες: Σε σιταποθήκη λιμανιού [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: