Έλιωσε παγετώνας στις αυστριακές Άλπεις κι αποκαλύφθηκε πτώμα ορειβάτη που χάθηκε πριν 22 χρόνια: Σε ύψος 2.900 μέτρων

FILE PHOTO: Αυστριακές Άλπεις. Photo via pixabay.com@Simon/




Ένας οδηγός βουνού ανακάλυψε προ ημερών σε παγετώνα της Αυστρίας ένα πτώμα που, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ανήκει πιθανότατα σε 37χρονο Αυστριακό ορειβάτη ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια.

Το ρεκόρ λιωσίματος των πάγων που καταγράφεται από επιστήμονες στις Άλπεις, ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, φέρνει στο φως όλο και πιο συχνά λείψανα ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί πριν από δεκαετίες.

  • Το πτώμα βρέθηκε στις 18 Αυγούστου στον παγετώνα Σλατένκες στο Τιρόλο, σε υψόμετρο περίπου 2.900 μέτρων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.

Ένα σακίδιο πλάτης, που περιείχε μια τραπεζική κάρτα και μια άδεια οδήγησης, βρέθηκαν κοντά, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον 37χρονο που είχε εξαφανιστεί το 2001.

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από δείγματα DNA για την επιβεβαίωση των στοιχείων. Τα αποτελέσματα αναμένονται «εντός λίγων εβδομάδων».

  • Στα τέλη Ιουνίου, άλλα ανθρώπινα λείψανα είχαν εντοπιστεί στον ίδιο παγετώνα, ο οποίος κατέγραψε σημαντική μείωση (89,5 μέτρα) το 2021/22, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του αυστριακού Alpine Club.

Καθώς οι παγετώνες λιώνουν και συρρικνώνονται, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί τα λείψανα και άλλων ορειβατών που χάθηκαν πριν από δεκαετίες. Στη γειτονική Ελβετία, τα λείψανα ενός 38χρονου Γερμανού ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1986, βρέθηκαν τον Ιούλιο στον παγετώνα Τέοντουλ.

Το 2015 βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Μάτερχορν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1970.

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βιέννη, Austria

 

Μυστήριο με το οικογενειακό αεροσκάφος του Πούτιν: Έφυγε από τη Μόσχα την παραμονή της εισβολής στην Ουκρανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: