Ρώσικη κατασκοπεία στην Αυστρία: Συνελήφθη πρώην υπάλληλος της Αυστριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών – Διέρρεε πληροφορίες και στοιχεία στη Μόσχα [video]

Κάμερες παρακολούθησης via youtube




Με γοργούς ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες για τον πρώην πράκτορα των Αυστριακών Υπηρεσιών Ασφάλειας που συνελήφθη για κατασκοπεία εκ μέρους της Ρωσίας.

Ο Εγκίστο Οτ, συνελήφθη την Παρασκευή την Καρινθία και τη Δευτέρα τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για συνωμοσία και διάπραξη αδικήματος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας: « Ποτέ δεν έδωσα σε κανέναν επίσημα στοιχεία και ποτέ δεν πήρα χρήματα για αυτό. Δεν είχα πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων από το 2017».

«Αυτό που έχει κάνει αναμφίβολα είναι ότι έχει χτίσει ένα δίκτυο και αντάλλαξε πληροφορίες και στοιχεία πέρα από την ιδιότητά του και πέρα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών της Αυστρίας.

Την ίδια ώρα υπάρχουν νέες πληροφορίες για το πως τα απόρρητα δεδομένα φέρεται να ταξίδεψαν από τη Βιέννη στη Μόσχα, στην ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο Οτ ήταν στο στόχαστρο της εισαγγελίας της Βιέννης εδώ και 7 χρόνια.

Mε πληροφορίες από gr.euronews.com
Ελλάδα Αθήνα 

Ερχεται βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς δείχνει νέα δημοσκόπηση ενώ ο Σούνακ ξορκίζει τις εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: