Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ΠΑΟ – Μαρσέιγ: 1.000 αστυνομικοί, ΜΑΤ, drone και ελικόπτερο

Στον εισαγγελέα οδηγούνται, με οχήματα της αστυνομίας, οι συλληφθέντες χούλιγκαν από τα επεισόδια με το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, Αθήνα, Τετάρτη 09 Αυγούστου 2023. Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα περίπου 100 από τους συλληφθέντες μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, η πλειοψηφία των οποίων είναι από την Κροατία. Ακόμα πέντε Κροάτες που φέρονται ότι συμμετείχαν στην ομάδα η οποία προκάλεσε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, ενώ ηταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους, ενώ υπολογίζεται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον ακόμα 50 Κροάτες χούλιγκαν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία στην Αθήνα,λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ- Μαρσέιγ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπό το φόβο επεισοδίων μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 21:00 και μέχρι την έναρξή του δεν αναφέρθηκαν ανησυχητικά περιστατικά.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στο αρχηγείο, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αντίποινα από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ομάδας, Μιχάλη Κατσουρή, που συνέβη κατά την διάρκεια της επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρή επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων, σταθμών και άλλων σημείων όπου μπορεί να υπάρξει μετακίνηση και συγκέντρωση οπαδών, ενώ από νωρίς διεκόπη η κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο και δεν επιτρεπόταν  η προσέγγιση από κανέναν χωρίς εισιτήριο.

Για την εφαρμογή των μέτρων έχουν διατεθεί από την ΓΑΔΑ περίπου 1.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 450  είναι στατικές δυνάμεις της Τροχαίας και άλλων υπηρεσιών γύρω από το γήπεδο, ενώ  πραγματοποιούνται περιπολίες με μοτοσικλέτες από την Ασφάλεια, τις Ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ και υπάρχει επιφυλακή από ομάδες ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ αν χρειαστεί να επέμβουν.

Στην επιτήρηση χώρων συμμετέχουν και από αέρος, drone και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συνέλαβαν ύποπτο Κροάτη χούλιγκαν σε πούλμαν με οπαδούς του «Παναθηναϊκού» στα Γιάννενα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: