Χωρίζουν ο Τζάστιν και η Σοφί Τριντό ύστερα από 18 χρόνια γάμου: Αιφνίδια ανακοίνωση στο Instagram του πρωθυπουργού του Καναδά

FILE PHOTO: Prime Minister of Canada, Justin Trudeau (R), accompanied by his wife, Sophie Trudeau (2-L) and his son, Hadrien Trudeau (2-R), arrive at Hamburg Airport ahead of the G20 summit in Hamburg, Germany, 06 July 2017. EPA/LUKAS BARTH




O πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σοφί ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά χθες ότι χωρίζουν, έπειτα από 18 χρόνια γάμου.

Ο Τριντό, 51 ετών και η Σοφί Γκρεγκουάρ-Τριντό, 48 ετών, παντρεύτηκαν στα τέλη Μαΐου 2005 και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Καναδός πρωθυπουργός με την πρώην – πλέον – σύζυγό του, γνωρίστηκαν, όπως αναφέρει η καναδική Globe and Mail σε άρθρο της, επειδή η Σοφί γνώριζε την οικογένεια Τριντό, καθότι ήταν συμμαθήτρια του μικρότερου αδελφού του Τζαστίν, Μισέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια εκδρομής για σκι στη Βρετανική Κολομβία, το 1998.

Ο Τζαστίν με τη Σοφί γνωρίστηκαν καλύτερα σε έναν φιλανθρωπικό χορό του Μόντρεαλ, το 2003, και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα.

Μέχρι τον περασμένο Μάιο, πάντως, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι που να προμηνύει την αρχή του τέλους. Απεναντίας, ο πρωθυπουργός του Καναδά είχε δημοσιεύσει για την επέτειό τους φωτογραφία με τον ίδιο και τη Σοφί να κρατιούνται χέρι-χέρι.

«Κάθε μίλι αυτού του ταξιδιού είναι μια περιπέτεια. Σ’ αγαπώ, Σοφί, χρόνια πολλά!» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο νωρίτερα, όμως, τον ίδιο μήνα του 2022, ανάρτηση για την επέτειο του γάμου τους, είχε κάνει η Σοφί γράφοντας ότι μαζί με τον Τζαστίν έχουν περάσει «ηλιόλουστες ημέρες, καταιγίδες και όλα τα ενδιάμεσα».

«Η Σοφί και εγώ θέλουμε να μοιραστούμε το γεγονός ότι έπειτα από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να χωρίσουμε» ανέφερε ο Τριντό στο Instagram. Η σύζυγός του ανήρτησε ένα σχεδόν πανομοιότυπο μήνυμα στον δικό της λογαριασμό στην ίδια πλατφόρμα.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι οι δυο τους έχουν ήδη υπογράψει μια νομική συμφωνία. «Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον», προστίθεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

  • Αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία, στα τέλη του 2015, ο Τριντό εμφανιζόταν πολύ συχνά με τη Σοφί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια όμως εκείνη περιόρισε τις κοινές εμφανίσεις τους. Πάντως, ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Μάιο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και εμφανίστηκαν μαζί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Καναδά, στα τέλη Μαρτίου.

Ο Τριντό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα και θεάθηκε την ίδια νύχτα στο μετρό του Τορόντο, όμως δεν είχε καμία άλλη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση τις δύο τελευταίες ημέρες.

«Παραμένουν μια δεμένη οικογένεια και η Σοφί και ο πρωθυπουργός επικεντρώνονται στην ανατροφή των παιδιών τους σε ένα ασφαλές, στοργικό περιβάλλον. Η οικογένεια θα κάνει μαζί διακοπές, από την επόμενη εβδομάδα», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τριντό, ζητώντας να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Οτάβα, Καναδάς

H… στενή επαφή της Kim Wilde: Είδα στον κήπο μου ό,τι ακριβώς κατέθεσαν στο Κογκρέσο για συγκεκριμένο UFO

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: